Бърни срещу Байдън - така ще изглежда битката за гласовете

...
Бърни срещу Байдън - така ще изглежда битката за гласовете
Коментари Харесай

Бърни срещу Байдън: кандидатите на демократите в САЩ са вече само двама

Бърни против Байдън - по този начин ще наподобява борбата за гласовете на демократите в Съединени американски щати тази година, демонстрират първите резултати и екзитполове от изборите на така наречен " Супер вторник " (деня, в който най-вече щати гласоподават кого да предлагат за президент).

Бившият вицепрезидент Джо Байдън завоюва най-малко осем огромни щата от общо четиринадесет, само че сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс получи поддръжката на Калифорния и три други щата. Милиардерът Майкъл Блумбърг, който похарчи стотици милиони от личното си положение, надалеч не получи предстоящите резултати - той завоюва единствено Американска Самоа. Слабо бе представянето и на сенатор Елизабет Уорън, която загуби в родния си щат Масачузетс.

Байдън съумя да изтласка настрана Блумбърг, да консолидира поддръжката на умерените демократи и да трансформира процеса по номинация в съревнование единствено със Сандърс. Зад него застана необятна коалиция от гласоподаватели, в това число афроамериканци, които са главен демографски блок на Демократическата партия. В негова изгода бе и отдръпването на двама други претенденти - Ейми Клобушар и Пийт Бутиджеж, които в последните дни прекратиха кампаните си и поддържаха него.

Той завоюва Масачузетс, Минесота, Оклахома, Арканзас, Алабама, Тенеси, Северна Каролина и Вирджиния. Последните два са така наречен swing щати - т.е., такива, които не гласоподават твърдо нито за демократи, нито за републиканци и надлежно мощно оспорвани сред двете партии на президентските избори. Именно с поддръжката на такива щати Тръмп завоюва през 2016 година

Сандърс взе поддръжката на Калифорния, родния си Върмонт, Колорадо и Юта. Резултати от Тексас, който също има огромна тежест, към момента няма, само че съгласно екзитполове латиноамериканските гласоподаватели там преобладаващо са подкрепили Сандърс.

Освен това той се оправи добре в западните щати, до момента в който най-големият триумф на Байдън към този момент в тази посока е Оклахома. Следващата седмица гласоподават Вашингтон, Айдахо, Мичиган, Северна Дакота (която Сандърс завоюва през 2016 г.) и Мисури (където тогава бе на косъм.) Единственият щат, гласуващ скоро, където Байдън е любимец, е Мисисипи. И в случай че Сандърс завоюва множеството от тях идната седмица, картината може да се промени, отбелязва " Вашингтон пост ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР