Бърни Сандърс и Елизабет Уорън са начело в надпреварата за

...
Бърни Сандърс и Елизабет Уорън са начело в надпреварата за
Коментари Харесай

Бърни Сандърс е събрал най-много пари сред кандидатпрезидентите на демократите

Бърни Сандърс и Елизабет Уорън са отпред в конкуренцията за номинацията на Демократическата партия в Съединени американски щати за кандидат-президент по набрани средства за предизборната си акция. Те са събрали с милиони повече от противниците си, в това число някогашния вицепрезидент Джо Байдън, съобщи Асошиейтед прес.

Сандърс регистрира 33,7 милиона през последните три месеца, а Уорън 25,7 милиона. Кметът на Саут Бенд в щата Индиана Пийт Бутиджидж е трети с 23,3 милиона набрани средства. Байдън има единствено 8,9 милиона - дребна част от това, с което разполагат противниците му.

Тъй като до първото гласоподаване в конкуренцията на демократите остават единствено няколко месеца, те навлизат в сериозен интервал, обвързван с доста разноски и се счита, че събраните средства са значими за триумфа или неуспеха на акцията им.

Заради дребното средства, събрани от Байдън, поражда въпросът дали той ще остане отпред в конкуренцията за номинацията на демократите, показва АП.

Междувременно демократките и членове на Конгреса Александрия Окасио-Кортес и Илхан Омар обявиха, че поддържат Сандърс за президент. Това е огромен подарък за 78-годишния сенатор от Върмонт, на който му се постанова да дава отговор на въпроси за здравословното му положение, откакто преди две седмици получи инфаркт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР