Бърни Мадоф, финансистът, който се призна за виновен за организирането

...
Бърни Мадоф, финансистът, който се призна за виновен за организирането
Коментари Харесай

Финансовият измамник Бърни Мадоф умря в затвора

Бърни Мадоф, финансистът, който се призна за отговорен за организирането на най-голямата скица на Понци в историята, е умрял във федерален затвор рано тази заран американско време. Това е декларирал човек, осведомен с въпроса, пред " Асошиейтед прес ".

Мадоф е умрял във Федералния медицински център в Бътнър, Северна Каролина, явно от естествени аргументи, прецизирал източникът, който не е упълномощено да приказва обществено и е приказвал при изискване за анонимност.

Миналата година юристите на Мадоф подадоха правосъдни документи, с цел да се опитат 82-годишният мъж да бъде освободен от пандиза в COVID-19 пандемията, заявявайки, че е страдал от краен етап на бъбречно заболяване и други хронични медицински положения. Искането беше отказано.

Мадоф призна, че е измамил хиляди клиенти с милиарди долари вложения в продължение на десетилетия.

Назначен от съда синдик е възстановил повече от 13 милиарда $ от почти 17,5 милиарда $, които вложителите са вложили в бизнеса на Мадоф. По времето на ареста на Мадоф подправени извлечения от сметки споделяха на клиентите, че имат притежания на стойност 60 милиарда $.

В продължение на десетилетия Мадоф се радваше на имидж на самонаправил се финансов гуру, чието допиране на Мидас не се поддаваше на съмненията на пазара. Бивш ръководител на фондовата борса Nasdaq, той притегли предан легион от капиталови клиенти - от пенсионери във Флорида до известни персони като известния кино режисьор Стивън Спилбърг, артиста Кевин Бейкън и питчъра от Залата на славата Санди Куфакс.

Ала бизнесът му за капиталови съвещания беше оголен през 2008 година като многомилиардна скица на Понци, която унищожи благосъстоянията на хора и унищожи благотворителни организации и фондации. Той стана толкоз ненавиждан, че трябваше да носи бронежилетка в съда.

Мадоф се призна за отговорен през март 2009 година за измами с скъпи бумаги и други обвинявания, като съобщи, че " надълбоко съжалява и се срами ".

След няколко месеца живот под домакински арест в жилището си в мезонета в Манхатън на стойност 7 милиона $, той бе откаран в пандиза с белезници под бурни овации от ядосани вложители в правосъдната зала.

" Той е откраднал от богатите. Откраднал е от бедните. Той открадна от средата. Той нямаше полезности ", сподели някогашният вложител Том Фицморис на съдията по време на присъдата. " Той измами жертвите си, с цел да може той и брачната половинка му... да живеят първокласен живот, който не има вяра. "

Американският областен арбитър Дени Чин не прояви благосклонност, осъждайки Мадоф на най-много 150 години затвор.

И двамата синове на Мадоф са умряли, Андрю от рак на 48-годишна възраст и Марк от самоубийство на 46-годишна възраст през 2010 година Съпругата на Мадоф, Рут, към момента живее.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР