Бърнаут или също срещано като работен стрес е понятие, което

...
Бърнаут или също срещано като работен стрес е понятие, което
Коментари Харесай

10 знака, че сме на ръба на бърнаут

Бърнаут или също срещано като работен стрес е разбиране, което с времето се постанова с все по-голяма мощ.

Работният стрес към този момент не е срещан единствено в избрани по-тежки специалности, а съвсем на всички места. Бърнаутът обича перфекционистите, хората, които желаят да катерят високи върхове и са се устремили към това с всичка мощ.

Има способността да навреди мощно както на психическото положение, по този начин и на физическото. Поради тази причина тук сме събрали 10 от признаците, които подсказват, че е допустимо бърнаутът да почуква и на вашата врата.

1. Песимизъм

Фокусът е главно върху отрицателните случки и аспекти в живота и работата. На пръв взор няма аспект нещата да тръгнат в друга посока, друга от отрицателната. Нищо не ви се коства задоволително положително. Всички тези фактори водят до непрекъснато и нестихващо неодобрение, което с бързи темпове ви разяжда от вътрешната страна. Чашата в никакъв случай не е на половина цялостна, а даже си е на цяло празна и без дъно и каквото и да вършиме, оставате с язвителното възприятие, че не стига. Да се отдаде човек на отрицателното е елементарно, само че пък и не е мъчно да си вземе друга чаша от рафта, когато се постанова.

2. Изолация

Не ви се излиза с приятелите ви толкоз, колкото преди? Не, не тъй като към този момент не са ви близки или не са ви приятна компания, по-скоро, тъй като обществената ви батерия от дълго време не е на нужните проценти. Работата по този начин ви е погълнала, че след нея не ви се жертва от времето за отмора, тъй като то не все не ви стига. Времето минава, а хората се раздалечават незабелязано бързо. Докато се обърнете, се е основала такава яма, която също сигурно няма да имате нужната сила да преодолеете. А заслужава ли си в действителност нещата да стигат чак до такава степен?

3. Хронична отмалялост

Ставате заран изтощени, лягате си вечер изтощени. Идва уикендът, наспивате се, само че като че ли отново не стига. Докато мигнете, още веднъж е заран, пътувате към работното място и се чувствате по този начин като че ли не сте могли да си поемете мирис. Така порочният кръг се върти и върти, и наподобява, че копчето за прекъсване май не работи. Уви, нямате време за такива размисли, тъй като дилемите не стопират да се натрупат, а суматохата почва да чука по вратата.

4. Ниска работливост

Ако сте на ръба на бърнаут, ниската работливост както на работа, по този начин и освен несъмнено не е непредвиден резултат. Времето в никакъв случай не стига, позволява се неточност след неточност, стартират се доста неща, само че се приключват малко от тях в действителност до край. Преди да вкарвате каквото и да е в ред, се заемете със себе си и със протичащото се със и към вас, това са първите неща, на които би трябвало да се обърне внимание. Другото може да изчака.

 10 знака, че сме на ръба на бърнаут

5. Висока податливост към разболяване

Дори и постоянно да сте се хвалили със мощен имунитет, в последно време той от ден на ден ви опровергава. В последно време сте се поддали на повече заболявания, в сравнение с в последните няколко години общо. Това е още един сигурен знак, че ви е нужна отмора и най-много смяна на всекидневието. Защото почивката, колкото и да е нужна, не е крайното решение. Ключът е в всекидневието, което водите. Колкото повече време не вземате ограничения, толкоз повече време ще ви е належащо за възобновяване.

6. Физически прояви

Тази точка отчасти е обвързвана с миналата. Склонността към по-чести разболявания е също физическа демонстрация на бърнаут. Други прояви биха могли да бъдат също стягане в гърдите, възприятие за липса на задоволително въздух, имате възприятието, че все не можете да си поемете въздух и като че ли се борите. Нека не пропущаме също и зачестяването на главоболието, което е едно от най-честите проявления. Психическото положение въздейства извънредно и на физическото – едното не може да е добре без другото.

7. Безсъние или непрестанна потребност от сън

Докато съумеете да заспите и към този момент е време за ставане? Със сигурност неналичието на сън не способства позитивно към всичко изброено дотук. Или пък сте в другата прекаленост – каквото и да е количество сън не ви стига. Ставате в 8 в 10 към този момент сте подготвени да заспите още веднъж. След 4 и след 10 часа сън ви се спи еднообразно мощно. И двете положения са крайни, а както е известно – крайностите не са желателни, всичко е в салдото.

8. Дефицитно внимание

Най-накрая започнахте задачата, която виси от предходната седмица, само че някой ви звъни по телефона. Сещате се, че по този начин и не отговорихте на сътрудника по-рано. Личният ви телефон непрекъснато свети и краде вниманието ви. Има незабавен имейл, който чака отговор. Но дано се концентрираме и да свършим първото, което сме подхванали… а то… какво беше?

9. Изоставяне на занимания

Някога свирехте на пиано, рисувахте с часове или обичахте да прекарвате времето си в писане? Още обичате? Ама май отново нямате време, а пианото в ъгъла към този момент се е удавило в прахуляк. Докато си казвате, че през днешния ден, на следващия ден, през уикенда или през отпуската ще обърнете най-малко малко внимание на някое от тези по този начин обичани ваши неща, минават месеци, от време на време години. Боите изсъхват, пианото към този момент не работи и вие си казвате, че на този стадий няма смисъл занапред да стартирате. Звучи ли познато?

10. Силна нервност

Високите равнища на отмалялост провокират също толкоз мощна нервност. Неща, на които по принцип не бихте обърнали изключително внимание, в този момент ви нервират безумно. Допуснали сте неточност и би трябвало да повторите свършеното още веднъж? Някой е направил неудобен коментар, индивидът пред вас на опашката се е забавил малко повече, кафето е изстинало прекомерно бързо, компютърът зарежда по-бавно и така нататък, и т.н.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР