Бърнард Шоу сравнява модата с болестта и вероятно е напълно

...
Бърнард Шоу сравнява модата с болестта и вероятно е напълно
Коментари Харесай

Дрехите, които е опасно да носим всеки ден

Бърнард Шоу съпоставя модата с заболяването и евентуално е изцяло прав. Въпреки че корсетите остават в предишното и през днешния ден има облекла и аксесоари, които могат да причинят доста здравословни проблеми, написа каналът "7-те НАЙ ". Ето кои са нещата, които не би трябвало да носим всеки ден:

Тесни дънки

Добрият чифт дънки е най-универсалното облекло и постоянно избираме те да са модел, който да акцентира краката ни. Тесните дънки се оказват несъответствуващи за ежедневно носене, тъй като нарушават кръвообращението, което води до разширени вени и целулит. Кожата не може да диша, поради платът, който е прекомерно покрай тялото, и по този начин елементарно могат да се появят враснали косми по бедрата и бикини зоната.

Повдигащ сутиен

Тези сутиени са извънредно известни и постоянно употребявани от дамите. Колкото и красиви да наподобяват гърдите, този тип долни дрехи ги деформира и ги прави подвластни от непрекъснатата изкуствена опора. Повдигащият сутиен блокира кръвоносните съдове, а непрекъснатия напън върху гърдите може даже да докара до рак.

Чорапогащник

Част от нужните неща в дрешника на всяка жена, без което облеклото ѝ не би било приключено. Но в случай че ги носим прекомерно постоянно могат да навредят на здравето ни. Синтетичните съставки, от които е изработен чорапогащника задържат влага и основават парников резултат, който води до разнообразни вагинални инфекции. Той има и отрицателен резултат върху кръвообръщението, което може да докара до разширени вени и целулит.

Пижама

Любима и извънредно комфортна, пижамата е част от всеки дрешник. Може да не ви се има вяра, само че се оказва, че не би трябвало да прекаляваме с носенето на тази дреха. Прекалено стегнатите или прекомерно затоплящи пижами провокират развиването на разнообразни бактерии, които могат да доведат до инфекции, сърбеж и раздразнение на кожата. На дамите, които имат хронични гъбични инфекции, се предлага да спят без пижама и даже без долни дрехи.

Равни обувки

Равните обувки също не са изцяло безвредни. При тях натоварването на крайници е неравномерно и при вървене липсва попиване на удара. Това води до увеличение на съдовете, загуба на разтегливост и плоско ходило. Могат да се появят болки в краката и гърба. Неприятна последица от равните обувки е, в случай че стъпалото се обърне във вътрешността, което води до дисторция на коленете и бедрата.

Високи обувки

Изключително красиви и женствени, високите обувки са обичано допълнение в тоалета на всяка жена. Но, за жалост, всекидневното им носене може да навреди на тялото ви. Високите обувки могат да доведат до отичане и болки в краката, както и до болки в гърба. Честото носене ще аргументи херния и объл гръбначен дирек.

Големи дамски чанти

Дамската чанта е един дребен космос, който събира какво ли не. Изключително комфортни, само че и рискови за нашето здраве. Постоянното носене на тежката дамска чанта на едно рамо, натоварва рамото и гръбначния дирек и може да докара до сколиоза и остеохондроза. Поради несъответствието на тежестта, обичаният ни аксесоар може да аргументи мускулни конвулсии, запушени кръвоносни съдове и притиснати нерви.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР