Бъркан понякога, че е зеленчук, патладжанът представлява плод с големи

...
Бъркан понякога, че е зеленчук, патладжанът представлява плод с големи
Коментари Харесай

Какво се случва с нас, когато консумираме патланджан

Бъркан от време на време, че е зарзават, патладжанът съставлява плод с огромни тъмносини, пурпурни или бели плодове. Консумира се извънредно като готвен, при което добива неповторимо богат, характерно комплициран усет. В него се съдържат впечатляващ брой потребни хранителни субстанции: фибри, фолиати, триптофан, витамините К и С, микроелементите манган, молибден, калий, магнезий, мед, само че енергийният му ресурс е най-малък. Това обосновава изгодите му за организма, оценени както следва.

Снижава равнището на холестерола и забавя процесите на стареене

Антиоксидантните свойства на патладжана на клетъчно равнище се дефинират от дейното свързване на негови ингредиенти с нездравословните оксидни йони в кръвта, генерирани при усвояването на простите захариди и наситените мазнини. Именно ниското наличие на тези въглехидратни съединения, понижава наличието в кръвта на „ неприятния холестерол “, който се отсрочва върху артериалните стени с произлизащите от това съществени болести на сърдечно-съдовата система. Освен това, количеството на атиоксидантния пигмент – антоцианин – в патладжана е задоволително, с цел да защищава клетките на тялото от стареене и, по-специално, мозъчните неврони от деградиране.

Допринася за намаляване

Като нискокалоричен плод с високо наличие на фибри, патладжанът намира почтено място във всяка една диета, позволяваща включването на термично обработени хранителни артикули. Ето за какво, той не е подобаващ за хора, практикуващи веган-диети, при които това изискване не се съблюдава. Освен това, гозбите от патладжанът засищат до степен, след тяхното изразходване да изчезне желанието за каквото и да е „ дояждане “.

Намалява възпалителните процеси
 Ако желаете огромни и вкусни патладжани, НИКОГА не засаждайте този зарзават до тях Ако желаете огромни и вкусни патладжани, НИКОГА не засаждайте този зарзават до тях
Голяма част от градинарите избират да не отглеждат патладжани, защото този зарзават изисква не малко грижи. Той има своите специф...

Патладжаните съдържат необятна гама фенолни съединения, създаващи естествена отбрана на организма от болести с гъбични или други патогенни бактерии. Нещо повече, за някои разновидности обосновано се твърди, че имат и противораков резултат.

Вредни резултати

Славата на патладжана като диетичен ингредиент стартира обаче, да помръква, когато задълбочени проучвания откриха съществуването на връзка сред повишените количества на естествени оксалати в плода, водещо до тяхното изкристализиране в телесните течности, с последвало нарушение във действието на бъбреците, черния дроб и жлъчния мехур. Ето за какво, хора, които страдат от заболяване на тези органи, би следвало да заобикалят консумирането на плода. Нещо повече, за други ингредиенти в патладжана се твърди, че имат гибелен резултат върху костите, тъй като потискат усвояването на по този начин нужния за тях калций.

За благополучие, тези нездравословни субстанции са съсредоточени в кората или в пласта директно до нея, тъй че могат да бъдат елементарно отстранявани посредством изрязването им. Освен това, първо, не следва да се употребяват недоузрели плодове или такива, за които има индикация, че съдържат пестициди (познава се, по мощно вариращия цвят на плодовата вътрешност); второ, суровите плодове следва да се избират плътни и твърди и да бъдат грижливо подготвяни за готвене, а самият термичен развой – да е задоволително нескончаем.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР