Бъркаме с голямата лъжица в Instagram, за да извадим оттам

...
Бъркаме с голямата лъжица в Instagram, за да извадим оттам
Коментари Харесай

Да оцелееш с трима мъже вкъщи – къде е балансът между вкусно и полезно

Бъркаме с огромната лъжица в Instagram, с цел да извадим оттова хората, които вършат обществената мрежа по-вкусна. e поредност за всички, които освен готвят, само че и снимат храната по-красив и апетитен метод.

Още от дете храната провокира страсти и неспокойствие у Ваня Грозева. Тогава тя е правилен асистент в кухнята, до момента в който мама и баба подготвят обичаните курабии, кифлички, кекс или баница.

" Сякаш времето спираше. Беше толкоз забавно и завладяващо ", спомня си тя. Но още тогава по-ценен и забавен ѝ е не крайният резултат, а самото подготвяне на рецептата. Ето по този начин се разпалва и любовта към храната у нея. Любов, която Ваня демонстрира и предава и на почитателите си в Instagram.

" За мен храната е доста повече от средство за облекчаване на апетита. Тя е ентусиазъм, страст, наслада, почитание и още доста. "

Естествено, в никакъв случай няма да не помни първите си овесени бисквити. Прави ги още като ученичка с тъкмо три съставки - овесени ядки, яйце и банан. И въпреки резултатът да не е бил образно изискан, Ваня още помни какъв брой вкусни са били.

" Тогава осъзнах, че с цел да е апетитен един десерт, не е належащо да съдържа бяла захар и бяло брашно. И започнах да опитвам. "

Днес кухнята е мястото, където Ваня релаксира и се зарежда с сила. Готвенето от дълго време се е трансформирало в нейната медитация, а обществените мрежи ѝ оказват помощ да доближава до доста други хора като нея.
 #FoodGram: Станка Стоянова и дефиницията ѝ за здравословно хранене
Здраве от градината – за какво сезонното хранене е най-хубавото за нас

Станка Стоянова за здравословното хранене, за диагнозата Хашимото и за развъждането на зеленчуци на село

В началото не е имала желание да поддържа напълно кулинарен профил, а просто е разгласила фотоси на десерти, които е приготвяла за фамилията си.

Приятелите ѝ обаче постоянно я молят за предписания, с които тя не може да услужи, просто тъй като е приготвяла множеството ястия и десерти на око, а не е следвала пропорции.

След към две години обаче взема решение освен да записва стъпките в приготвянето детайлно, само че и да сътвори профил, в който да ги споделя.

Последното не е било по никакъв начин елементарно, само че фактът, че е упорита, ѝ оказва помощ доста - освен в това начинание, само че и в преследването на всички останали фантазии.

В готвенето, с изключение на рецептите, Ваня следва неразделно и своята добре развита вътрешен глас. Никога не я подценява, а и няма причина да го прави, тъй като досега не я е подвеждала.

Колкото до живота с тримата мъже вкъщи, Ваня знае отлично по какъв начин да се оправи в кухнята. Тайната се крие в... палачинките, които постоянно са част от закуската на фамилията ѝ.

" Почти всеки ден за закуска подготвям някаква тяхна вариация - типичен, бананови, овесени, тиквени, с заряд. "

Крем супите са другата огромна загадка на Ваня, с която обезпечава мир у дома, тъй като те са " превъзходен метод да " скриеш " някой зарзават, който децата не обичат ".

Оказва се, че най-непретенциозен към храната е таткото (разбира се), а дребният Макси към момента похапва от всичко и обича да пробва нови храни. Батко му Божи обаче " не желае и да чуе за домати и чушки ".
 #FoodGram: Елица Сърбева от CakeAndPancake - софтуерният инженер, който ще ни накара да си оближем пръстите
Как един софтуерен инженер ще ни накара да си оближем пръстите

Елица Сърбева за вдъхновението, за предизвикването да готви вкусно и красиво и за удовлетворението от готвенето

Пътят към здравословното хранене за Ваня минава през някои правила, от които не се отклонява. Тя има вяра в израза, че " ние сме това, което ядем ", по тази причина в кухнята ѝ няма да намерим и диря от бяла захар, брашно или полуфабрикатни храни.

С персонален образец Ваня Грозева се пробва да възпитава усета на децата си, тъй като има вяра, че те освен чуват какво се приказва, само че виждат и какво се прави. Най-голямото ѝ предпочитание е да ги научи на обич към хубавата храна, а постави ли се здравословна основа, вероятността, когато пораснат, да създадат здравословен избор, е по-голяма.

Как се поддържа кулинарен профил в Instagram?

Развиването на кулинарен профил изисква доста време и старания, изключително в случай че ти си готвачът, режисьорът, фотографът, монтажистът, текстописецът, маркетинг експертът...

За да поддържаш кулинарен профил, в множеството случаи значи да работиш няколко специалности и да се развиваш непрекъснато. Но когато виждаш смисъла зад всичко това, когато носиш стойност и потребно наличие за хората, тогава всичко си коства.

На мен персонално ми е най-трудно да намирам салдото. Балансът сред личната ми пристрастеност и адаптирането към непрекъснато изменящите се логаритми, салдото сред поддържането на кулинарен профил и фамилията.

Откъде идва пристрастеността към сладкото?

Десертите са в действителност моята пристрастеност, която пламна още когато бях доста дребна. Обожавах да вземам участие в приготвянето им и изключително да олизвам купичките. Бях ученичка, когато започнах да опитвам в кухнята. Беше ми забавно да комбинирам обичаните си усети и да употребявам нови и забавни за тогава съставки, като кокосово масло, чия и кокосова захар.

Въпреки че споделям и доста солени печива и предписания, да, десертите доминират. От една страна, тъй като са ми пристрастеност, а от друга - тъй като точно десертът е храната, чиято здравословна опция хората търсят най-често.

Споделете ни три трика в кухнята, които употребявате и вършат готвенето по-лесно и прелестно?

Едно от нещата, които доста ми оказват помощ, е да си направя проект - какво ще е менюто и какво би трябвало да се напазарува.

Следващото нещо са заготовките - измиване, нарязване на зеленчуци, които прибирам в кутии в хладилника, както и заледяване на разнообразни пресни подправки и плодове, с цел да си ми разполагаем във всеки сезон.

Когато подготвям зеленчукови или месни кюфтенца, употребявам лъжица за сладолед , с цел да се получат всички идентични. Хартията за печене е постоянно до мен, с цел да предотврати залепването на храната по тавата, както и да ме улесни при почистването.
 #FoodGram: Рая Радичкова и Александър Недялков от Bivouac – тандемът, който ни учи по какъв начин да готвим по-добре навън
Диви завършения - какъв брой по-вкусна може да е храната под намерено небе

Рая Радичкова и Александър Недялков за пътуването, за готвенето измежду природата и за писането на книга

Три кулинарни профила, които човек си заслужава да следва?

Аз персонално последвам с огромен интерес,,,, и още...
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР