Бъркаме с голямата лъжица в Instagram, за да извадим оттам

...
Бъркаме с голямата лъжица в Instagram, за да извадим оттам
Коментари Харесай

Отвъд пределите на вкусното – невероятният свят на Гери Баева от MasterChef

Бъркаме с огромната лъжица в Instagram, с цел да извадим оттова хората, които вършат обществената мрежа по-вкусна. e поредност на lifestyle.bg за всички, които освен готвят, само че и снимат храната по-красив и апетитен метод.

Макар да е взела участие в MasterChef и да е приготвяла какви ли не вкусотии, Гергана Баева не подценява нито едно ядене. Гледахме я в седмия сезон на предаването преди две години. Тогава напрежението ѝ пристигна допълнително в кръга, в който участниците трябваше да подготвят британска закуска.

Но колкото и стресиращо и интензивно да е било присъединяване ѝ, Гери счита, че MasterChef е забавен опит, посредством който човек може да разбере доста за себе си.

" Най-важното е да правиш нещата както ги усещаш и да няма " непременно ". Доволна съм от всяка една секунда в този формат, където открих доста нови другари и сърцати хора. "

А пристрастеността към готвенето Гери взема решение да споделя освен с най-близките си, само че и с всички нас. След дълго окуражаване от другари, най-сетне се взема решение да сътвори и кулинарен профил в Instagram ().

В него главният фокус може и да е върху забавни предписания, само че всичките ѝ почитатели (към момента на излизането на текста те са 30 000) виждат там освен вкусни ястия, само че и парченца от персоналния ѝ живот.
 #FoodGram - Анна Стойкова след MasterChef - кулинарната инфлуенсърка знае по какъв начин да заобичаме храната без месо
Момичето, което знае по какъв начин да заобичаме храната без месо

Анна Стойкова за кулинарните пътешествия, за обичаните си веган ястия и за приложението с предписания Veganna

" Винаги ми е било прелестно да извозвам време в кухнята, да сътворявам, да стилизирам, да фотографирам. В един миг взех решение, че това бих желала да излезе от моите персонални мрежи и да заживее личен живот, както и да доближи до повече съидейници. "

За Гери не е нужно човек да прекарва часове наред в кухнята в приготовлението на комплицирани и екстравагантни ястия, а тъкмо противоположното. Къде на смешка, къде не, тя назовава готвенето своя терапия. То я кара да се усеща щастлива и енергична, основава ѝ страсти и мемоари, връща я към претърпяния, пътешествия или в бабината кухня. " Вярвам, че храната може да ни даде тъкмо това. "

Гери постоянно подхожда с положителна настройка и възторг към нещата. Все на нея се пада и достойнството да бъде генератор на страсти, сила и ентусиазъм на хората към себе си. А като един същински идеалист, обича да гледа напред и да си слага нови цели за прекарване.

Освен готвенето, Гери има още една огромна пристрастеност, която е материализирала в салоните си за хубост СОСО. И на пръв взор може и да наподобява, че няма нищо общо между кулинарен профил в Instagram и салон за хубост, само че това не е по този начин.

" Реално дали споделям услуга в СОСО или наличие в beyond the yummy, значимото е по какъв начин го върша, да е облечено в романтика и човек да пожелае това преживяване - без значение дали да отдели време за себе си с процедура за коса и нокти, или да си достави наслаждение с вкусна домашно приготвена храна и да се отдаде на готвенето. Оттам нататък значима е качествената услуга и сполучливата рецепта, с цел да защитиш тази маркетинг добре съшита дрешка ", споделя Гери.

И просто няма по какъв начин незабавно да не я попитаме кое е по-голямо предизвикателство - да уцелиш вярната прическа за една жена или точния ѝ усет за десерт?

Отговорът на този въпрос за Гери съдържа доста и разнообразни аспекти, само че в 90% от случаите дамите избират красива и добре поддържана прическа. И до момента в който с десерта са склонни да създадат компромис, то с прическата - не.

Гери обожава да подготвя чийзкейк - " във всевъзможни форми и усети, с блат или без, с разнообразни глазури, режимни или типичен ". Но когато приказваме за усет, огромният победил е черният шоколад - шоколадов мус, брауни, сладолед, палачинки, бисквити, бонбони... всичко с шоколад ѝ е уязвимост.

Изненадани оставаме обаче от обстоятелството, че Гери подготвя най-често вкъщи не десерт, а... салата. Оказва се, че всички у дома обожават пъстри и богати салати. До тях се подреждат и солени кишове и гратени, печени зеленчуци с таханов дресинг... Все вкусни неща.

Кое е най-трудното при поддържането на кулинарен профил?

Създаването на наличие лишава доста сила, старания, познания и умения, не на последно място - време и средства. Често това остава неусетно при гледане на един краен артикул като видео от една минута с рецепта, която е предходна х на брой опита и часове фотоси, монтаж, текст и шерване.

Въпреки това имам вяра, че човек, който основава наличие, има два пътя: да се забавлява или да се напъва да изкара пари от това. Познайте аз от кои съм...
 #FoodGram - Даниела Ламбова, която загърби корпоративния свят, с цел да открие щастието в десертите и фотографията
Десертът като предопределение – Даниела Ламбова за пристрастеността към сладкото и фотографията

Да загърбиш корпоративна кариера, с цел да превърнеш творчеството си в специалност

Кои са трите хитрини в кухнята, които употребявате най-често?

Предварителна подготовка на продуктите, с които ще сготвям, тъй наречените mise en place - по този начин се готви доста по-лесно и бързо, без риск от загаряне и да забравиш нещо. Или да се окаже по средата на готвенето, че нямаш необходим артикул.

Друго улеснение е потреблението на хартия за печене под всякаква форма. И импровизация с каквото има - с цел да не се разхищава и изхвърля храна.

Когато пътувате, " крадете " ли си предписания от местата, които посещавате?

Задължително се връщаме от пътувания най-малко с няколко предписания. Събирам и кулинарни книги - за жалост, изгубих сбирката преди няколко години при пренасяне и в този момент започнах отначало.
 #FoodGram - Жанина Митанкина потвърждава, че може да месиш самун с мая за 7-членно семейство всеки ден
Как се меси самун за седемчленно семейство всеки ден

Жанина Митанкина за кваса, за хляба и за развъждането на пет деца

От пътешестване до Сицилия си донесохме достоверна рецепта за аранчини и канелони. Отделно постоянно пътуваме в Гърция и споделям много от тяхната кухня в блога.

Кое е тогава най-странното ядене, което сте опитвали?

Печени скакалци в Камбоджа.

Бихте ли ни предложили няколко профила на хора в Instagram, създаващи кулинарно наличие и най-много десерти, които заслужава да следваме и ние?

Веднага се сещам за две доста обичани девойки  и.

А няколко книги?

Определено Джейми Оливър и Гордън Рамзи имат доста налични и вкусни предписания в книгите си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР