Барикадиралият се в Люлин Петър Колев, който беше задържан снощи,

...
Барикадиралият се в Люлин Петър Колев, който беше задържан снощи,
Коментари Харесай

Барикадиралият се в Люлин с присъди за закана за убийство и хулиганство

Барикадиралият се в " Люлин " Петър Колев, който беше арестуван нощес, е бил търсен за излежаване на две присъди още от 2020 година.

На Колев са повдигнати нови три обвинявания и той към този момент е отведен в Софийския затвор, с цел да излежава към този момент влезлите в действие присъди.

Укривал се е със съдействието на своите майка и племенник. Майката на Петър Колев е наемала жилищата, в които мъжът е живял през тези три години.

Неговата присъда е влезнала в действие на 14 април 2020 година. А колите, които мъжът е употребил, с цел да се придвижва, са били вписване на името на неговия племенник.

Всеки обаче прави неточности. Така и Колев първо не стопира на сигнал за полицейска инспекция, а по-късно прави злополука. Така и криминалистите влизат в дирите му.

Петър Колев е наказан за опасност за ликвидиране и безчинство още на 14 април 2020 година. Има и предходна условна присъда за държане на кокаин, която също би трябвало да излежи, защото второто закононарушение Колев бил направил в изпитателния период на първата присъда.

" Тъй като той не е открит на известните адреси на 3 юни 2020 той е разгласен за общодържавно търсене. На 16 февруари 2021 година е издадена Европейска заповед за арест, това значи непосредствено, че той се качва за търсене и по канал на Интерпол ", съобщи Невена Зартова, областен прокурор на София.

По това време Петър Колев живее чартърен на разнообразни адреси в столицата.

" Като присъщото е, че жилищата са наемани от майка му и респективно и заплащанията по наемните договорености са осъществяване от нея. Което е повода той толкоз време да не бъде открит и да се укрива от управляващите ", добави Калоян Милтенов, шеф на Столична дирекция на вътрешните работи.

На 23 април обаче Колев прави първа стъпка на погрешно. Излизайки от тунела към " Люлин " прави завой в нарушаване и екип на Пътна полиция пробва да го спре.

" Увеличава скоростта, в резултат на което нашите чиновници не съумяват да го спрат и автомобила се отдръпва в незнайна посока ", добави Калоян Милтенов.

Около 30 минути по-късно е подаден сигнал, че същият автомобил, който по-рано не е спрял, е направил злополука в столичния квартал Борово.

" Ударил таксиметров автомобил, в който в този миг се е опитвал да се качи пешеходец. Вследствие на това ПТП е нанесена телесна щета на този пешеходец, като сега той се намира в болница и има сериозна заплаха да му бъде ампутиран крайници ", разяснява Невена Зартова, областен прокурор на София.

Колата се оказва записана на племенника на Петър Колев. Полицията съумява да намери младия мъж и да го задържи. Именно той дава показания, че автомобилът е ръководен от неговия вуйчо. Така криминалистите през вчерашния ден следобяд съумяват да влязат в дирите на търсения.

" Постъпи оперативна информация, че лицето е въоръжено и рисково при задържане, което от своя страна наложи потребление на СОБТ ", съобщи Калоян Милтенов, шеф на Столична дирекция на вътрешните работи.

Пристигайки пред жилището, в който живее Петър Колев в столичния квартал " Люлин 6 ", мъжът се барикадира.

" Отказваше да извърши полицейските разпоредби. Беше въоръжен с оръжие в ръка, тъй че това е симптом, че същият е нападателен ", разясни Калоян Милтенов.

След два часа договаряния с престъпни психолози Колев взема решение да се съобщи. У него е намерено и оръжие.

" Два револвера ГЛОГ, като единият е нелегално регистриран, а другият не е регистриран на негово име ", сподели още Невена Зартова, областен прокурор на София.

На Колев са повдигнати три обвинявания - за причиняване на злополука с потърпевш, за възпрепятстване на полицейска инспекция и за нелегално владеене на оръжие.

По първите две присъди той би трябвало да излежи 3 години и половина. Каква присъда ще получи по новите обвинявания - следва да се разбере.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР