Барикадиралият се полицай в Пловдив Венцислав Караждов се предаде доброволно.

...
Барикадиралият се полицай в Пловдив Венцислав Караждов се предаде доброволно.
Коментари Харесай

След 12-часова драма: Барикадиралият се бивш полицай в Пловдив се предаде доброволно

Барикадиралият се служител на реда в Пловдив Венцислав Караждов се съобщи непринудено. Мъжът е наказан на пожизнен затвор за убийството на родителите си. От началото на предходната година той е с мярка домакински арест и е бил с гривна. Изтърпявал е мярката в дома. 

Тази заран от полицията обявиха на брифинг, че мъжът е изтърпявал мярка домакински арест. След идване на полицията в дома му, той е заплашвал чиновниците на реда, че в случай че влязат в парцела ще има много потърпевши. Той е предупреждавал, че се е подготвил с опасни субстанции. 

През цялата нощ са водени продължителни договаряния. Около 5:30 часа сутринта мъжът се е предал. Няма потърпевши. Мъжът е отведен и предаден на правосъдна защита.

Рано тази заран бусове на Жандармерията и СОБТ се изтеглиха от мястото. Венцислав Караждов се предал непринудено, удостовери адвокатката му Зоя Тошкова. Знак е предиздвикал служителя на реда да се съобщи на органите на реда, добави тя.



„ Той стартира да се сбогува с мен, благодари ми, че съм го защитавала, че било чест за него и сподели, че няма да лежи почтен в пандиза. Молих го да не стават ексцесии, да не загинат почтени хора. Той сподели, че откакто всички са се постарали да го изкарат отговорен, към този момент няма пред какво да се спре. Каза „ не съм невъоръжен “, че се бил приготвил като Рамбо в къщата си. Какво тъкмо съответно има – не мога да кажа “, разяснява Зоя Тошкова.

От брифинга стана ясно, че не са открити оръжия нито в него, нито в дома му.

През цялото време мъжът твърдеше, че е почтен и не има намерение да влезе в пандиза за закононарушение, което не е направил. С него са разговаряли и психолози.

През 2016 година телата на родителите на наказания бяха открити безжизнени след спор за парцел. Те водили дело със сина си, което спечелили.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР