Бари Хоукинс се класира за четвъртфиналите на престижния турнир от

...
Бари Хоукинс се класира за четвъртфиналите на престижния турнир от
Коментари Харесай

Брилянтен Хоукинс взе скалпа на Алън на Мастърса

Бари Хоукинс се класира за четвъртфиналите на влиятелния шампионат от „ Тройната корона “ по снукър Мастърс, откакто разруши Марк Алън с 6-0 фрейма. Шампионът от 2018-а влезе в срещата като любимец, само че не съумя да запише нито една партия на сметката си след чудесното показване на „ Ястреба “ .
" Ястреба " чака спечелилия от дуела сред Джъд Тръмп и Райън Дей в четвъртфиналите.
Мачът стартира с равносилен фрейм, който отиде в интерес на Хоукинс след 63-55 точки. 43-годишният англичанин дръпна с 3-0 след две страхотни серии от 76 и 114, преди още веднъж да пречупи съпротивата на „ Пистолета “ след фрагментарна партия за задатък от 4-0 на почивката. След 15-минутната пауза той довърши нещата, като още веднъж сподели самообладание и добра защитна игра, която докара до малко упования краен резултат.

Така двукратният финалист от конкуренцията, в това число и от предходната година, когато отстъпи на Нийл Робъртсън, ще играе в последните осем, където чака спечелилия от дуела сред носителя на трофея от 2019-а Джъд Тръмп и Райън Дей.

Във вечерната сесия от 21:00 часа българско време край зеленото сукно излизат двукратният първенец Марк Уилямс и Дейвид Гилбърт, който размени в главната скица Бинтао Ян. Китаецът, победител в Мастърса от 2021-а, е един от разследваните за уговорени мачове. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР