Бари елиминира Зюдтирол в полуфиналните плейофи в Серия “Б и

...
Бари елиминира Зюдтирол в полуфиналните плейофи в Серия “Б и
Коментари Харесай

Бари зарадва 50 000 на “Сан Никола”, Серия “А” е все по-близо

Бари отстрани Зюдтирол в полуфиналните плейофи в Серия “Б ” и е единствено на два мача от мечтаното завръщане в елита на италианския футбол за първи път от 2011 година. “Бианкоросите ” се постановиха в реванша на “Сан Никола ” с 1:0 и не престават напред с помощта на по-предното си класиране в постоянния сезон. 

Над 50 000 почитатели поддържаха Бари, а единствения гол в дуела означи Леонардо Бенедети в 70-ата минута. Съставът на Микеле Миняни игра цяло второ полувреме с 10 индивида поради аления картон на Джакомо Ричи, само че съумя да стигне до скъпоценния триумф. 

Зюдтирол разчиташе на минималния си задатък от първия мач и не насочи нито един прецизен удар към вратата, защитавана от Елиа Каприле. Уалид Шедира на два пъти пропусна да открие за Бари, само че домакините останаха в понижен състав секунди преди края на първата част, когато Ричи задържа откъсващия се Марко Курто. 

След почивката никой от противниците не рискуваше, с цел да се стигне до центрирането на Микаел Форолуншо и точния изстрел на Бенедети. Мачът беше продължен с близо 10 минути поради прекъсване на прожекторите, само че Бари удържа преднината си и чака във финала на плейофите спечелилия от двойката Каляри - Парма. В първата среща някогашният отбор на Кирил Десподов се наложи с 3:2, а реваншът е през днешния ден. 

Бари е благосъстоятелност на фалмилията Де Лаурентис, която ръководи и първенеца Наполи. През 2018 година клубът беше изхвърлен в Серия “Д ” поради финансови проблеми, а през предишния сезон завоюва промоция за Серия “Б ” и незабавно показва упоритости за завръщане в елитната дивизия, където място към този момент си осигуриха Фрозиноне и Дженоа.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР