Barcelona Open, трети кръгСтефанос Циципас – Григор Димитров 6-1, 6-4Григор

...
Barcelona Open, трети кръгСтефанос Циципас – Григор Димитров 6-1, 6-4Григор
Коментари Харесай

Григор не успя да спре Циципас към седмата му поредна победа


Barcelona Open, трети кръг
Стефанос Циципас – Григор Димитров 6-1, 6-4


Григор Димитров не съумя да спре победната серия на Стефанос Циципас и загуби в два сета от гърка в мач от третия кръг на АТР 500 шампионата в Барселона. Това бе четвърти дуел посред им, а в него гъркът записа трета победа – 6-1, 6-4 след 70 минути игра.

Тя пристигна справедливо, откакто в хода на мача международният №5 бе по-добрият на корт „ Ян Кодеш “ в каталунската столица. Той осъществя цели 6 от 8-те си благоприятни условия за пробив като на собствен ред позволи два пъти да загуби подаването си във втория сет. И в двата случая обаче поставеният под №1 в шампионата успяваше да реализира рибрейк. Димитров поддържаше висок % на вкаран първи сервис, само че това не му оказа помощ изключително, тъй като приключи мача с 51% извоювани точки на него и 33% на второто си подаване. Непредизвиканите неточности на Григор бяха прекомерно доста и това улесни много задачата на противника му.

Така Циципас записа седма поредна победа след купата в Монте Карло и продължава напред към четвъртфиналите, където по-късно в петък вечер ще срещне Карлос Алкарас в страховит конфликт. Испанецът доближи до топ 8 след 6-3, 6-3 над сънародника му Жауме Мунар. За българина следва седмица отмора преди да се насочи към Мадрид за присъединяване на втория Мастърс на клей.

Димитров изигра слаб първи сет, в който позволи цели три точки, а на собствен ред завоюва общо четири точки на ретур.

Резултатът бе законосъобразен, само че още от началото на втората част стана ясно, че този сет ще бъде доста по-труден за любимеца. Григор заигра много по-стабилно и стигна до пробив в откриващия гейм. За страдание той бе мигновено върнат след серия от неточности на българина.

Сценарият се повтори малко по-късно. Димитров седна на отмора при пробив задатък за 3-2, само че неубедителни осъществявания от бекхенд небрежно доведоха до рибрейк.

В идващите минути двамата печелеха елементарно подаванията си, само че Григор се пропука, когато сервираше за оставане в мача при 4-5. Две неточности от обикновен форхенд доведоха до мачбол, а при него той направи единствената си двойна неточност в мача.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР