Barcelona Open Banc Sabadell, осминафиналКаспър Рууд – Франсиско Серундоло 6-7(5),

...
Barcelona Open Banc Sabadell, осминафиналКаспър Рууд – Франсиско Серундоло 6-7(5),
Коментари Харесай

Рууд напусна Conde de Godo след загуба от Серундоло


Barcelona Open Banc Sabadell, осминафинал

Каспър Рууд – Франсиско Серундоло 6-7(5), 3-6

Сезонът на клей не се развива изключително добре за Каспър Рууд след купата в Ещорил. Норвежецът отпадна още на осминафинал в Монте Карло, а през днешния ден бе отстранен на същата фаза и в Барселона от Франсиско Серундоло. За аржентинеца това е първа победа над състезател от Топ 3, както и дебютен четвъртфинал в Conde de Godo.

Там той ще се изправи против Дан Еванс, който в профил Карен Хачанов.

Световният №32 стигна до две благоприятни условия за пробив още в откриващия гейм, само че не се възползва от нито една от тях. Това можеше да му коства доста скъпо, защото Рууд изигра най-силния си интервал от мача и съумя да поведе с 5-2. Сетът изглеждаше решен, само че действителността се оказа друга.

Грешките на третия подложен зачестиха, до момента в който от своя страна южноамериканецът стартира да нападна доста по-прецизно. Това му оказа помощ да избави два следващи сетбола при 5-3, а след това да изравни резултата и да докара нещата до тайбрек.

Той стартира доста по-добре за Серундоло, който натрупа задатък от 5-1. Рууд обаче върна интригата, като редуцира пасива си до единствено една точка. Аржентинският тенисист пропусна първия от двата следващи сетбола, до които доближи, само че въпреки всичко устоя на напрежението и се наложи със 7-6(5).

При 1-0 във втория сет Серундоло стигна до брейкпойнт след двойна неточност на Рууд. Той бе осъществен след форхенд в мрежата от страна на третия подложен, а след това аржентинецът се възползва от съмненията на своя конкурент и затвърди пробива за 3-0.

Световният №32 бе доста покрай това да натрупа още по-сериозен задатък, само че Рууд избави два брейкпойнта и редуцира пасива си. До края на мача обаче Серундоло бе непреклонен в отбранителен проект и не разреши на двукратния „ мейджър “ финалист да стигне до опция за пробив, съхранявайки разликата от три гейма за крайното 7-6(5), 6-3.

Всички резултати от деня:

Григор Димитров – Алекс Де Минор (оттегляне на Димитров)

Йошихито Нишиока – Яник Синер 1-6, 6-4, 3-6

Алехандро Давидович Фокина – Емил Руусувуори 6-4, 7-5

Стефанос Циципас – Денис Шаповалов 6-3, 6-2

Камерън Нори – Лоренцо Музети 6-3, 4-6, 1-6

Карлос Алкарас – Роберто Баутиста Агут 6-3, 7-5

Дан Еванс – Карен Хачанов 6-3, 6-4

Каспър Рууд – Франсиско Серундоло 6-7(5), 3-6
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР