Барбора Крейчикова завоюва своята първа и единствена до този момент

...
Барбора Крейчикова завоюва своята първа и единствена до този момент
Коментари Харесай

След успеха над шампионката от АО: Крейчикова върза геврек на световната №3 и е финалистка в Дубай

Барбора Крейчикова завоюва своята първа и единствена до този миг купа от Големия шлем на сингъл на Откритото състезание на Франция през 2021-ва година, само че от този момент кариерата ѝ поединично претърпя забележителен спад и все по-рядко чувахме името на чехкинята в сингъл конкуренциите. През актуалната седмица обаче тя подсети за най-хубавите си времена на корта и през днешния ден си обезпечи място във финалния конфликт на WTA 1000 шампионата в Дубай.

След като в предходните стадии, Крейчикова надви поредно над Петра Квитова и Арина Сабаленка, във етапа на полуфиналите тя наложи волята си над още една от фаворитките за трофея в лицето на международната №3 Джесика Пегула, затваряйки срещата за крайното 6:1 5:7 6:0. В борбата за купата 30-ата в света ще се изправи против топ поставената Ига Швьонтек, която се намира в серия от 8 следващи победи.

В дебютния сет някогашната №3 разчиташе на прецизността в насочването на ударите си и в композиция с вариативността в своята игра съумя да наложи доминация на корта. От своя страна, американската представителка допускаше голям брой непредизвикани неточности в опита си да бъде по-агресивна и инкасира два пробива, с които съобщи откриващия сет.

Във втората част по-високоранкираната тенисистка сведе неточностите си до най-малко и все по-често я виждахме да заема офанзивна позиция и да диктува разиграванията със своя форхенд. Тази фрапантна смяна в представянето на Пегула я изведе до пробив в осмия гейм и 5:3. Макар американката да пропусна два сетбола, позволявайки да се стигне до нов паритет в резултата, то в 12-ия гейм тя още веднъж се възползва от съмненията в сервиса на съперничката и реализира нов брейк на нула, с който подпечата изравняването на общия резултат.

Третият сет обаче пое в изцяло друга посока, защото Крейчикова още веднъж заигра на равнището, което демонстрираше при започване на дуела, и откри цялостна доминация на корта, до момента в който интензитетът в ударите на американката спадна фрапантно. Това разреши на носителката на купа от Шлема да осъществя три пробива и без да отпусне нито гейм на съперничката си в решителната част, постави точка на разногласието след тъкмо 2 часа игра.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР