Барбора Крейчикова и Катерина Синякова са абсолютни хегомони в надпреварите

...
Барбора Крейчикова и Катерина Синякова са абсолютни хегомони в надпреварите
Коментари Харесай

24 поредни победи в Шлема и защита на трофея: Очаквани шампионки в дамските двойки на АО

Барбора Крейчикова и Катерина Синякова са безспорни хегомони в конкуренциите при женските двойки през последната повече от година и само травмата на Синякова спря чехкините от това да завоюват и четирите трофеи от Големия шлем през предишния сезон. Все отново двете състезателки могат да се похвалят с трофите от всеки един " мейджър " шампионат, а през днешния ден опазиха сполучливо купата си от Аустрелиън Оупън, надигравайки японките Ена Шибахара и Шуко Аояма с удобното 6:4 6:3. По този метод Крейчикова и Синякова завоюваха своята трета поредна купа и общо седма такава в Големия шлем, а на Ролан Гарос ще имат опция да съберат всички най-значими титли едновременно.

Tоп поставените нанесоха своя удар още в първия гейм, осъществявайки мълниеносен пробив и след това затвърдиха преимуществото си, въпреки че японките имаха опция да изравнят резултата. Оттам насетне тандемите бяха безупречени на личен начален удар, което напълно влизаше в проектите на фаворитките и те запазиха преднината си до самия завършек на сета.

Втората част стартира по същия метод, само че този път азиатките нямаха желание да отстъпват толкоз елементарно и незабавно възвърнаха паритета. Играта продължиха да се движи равностойно до 3:3, когато миналогодишните шампионки покачиха доста нивото си на тенис и не отпуснаха нито гейм повече на съперничките си, поздравявайки се с следващ взаимен успех на най-високото равнище в спорта.

BACK-TO-BACK
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР