„Барби“ е на път да стане най-касовият американски филм за 2023 г.

...
Барби“ вече е на поразително разстояние да стане най-касовият филм
Коментари Харесай

„Барби“ вече е на поразително разстояние да стане най-касовият филм в местния боксофис тази година, отнемайки короната от „Супер Марио Брос“.

Според изчисления на студиото, „Барби“ е направил 569,3 милиона долара в американския боксофис към вторник, доближавайки се до вътрешните приходи на Марио от 574,2 милиона долара.

Вероятно „Барби“, базиран на емблематичната кукла, официално ще грабне заглавието от адаптацията на видеоигрите „Super Mario Bros.“ в сряда, когато се публикуват резултатите от бокс офиса във вторник.

Бягането на „Барби“ до върха ще бъде по-бързо от това на „Марио“. Deadline отбелязва, че „Барби“ вероятно ще достигне рекордното заглавие само за 34 дни от пускането си, докато на Марио, Луиджи и бандата бяха нужни 138 дни, за да преминат бенчмарка от 574,2 милиона долара в Съединените щати.

След премиерата на 21 юли, „Барби“ счупи многобройни рекорди. Филмът направи 155 милиона долара в страната през първия си уикенд, което го прави най-големият дебютен уикенд за годината и най-големият дебют за жена режисьор. През следващите седмици той също беше коронован като най-касовото вътрешно издание на Warner Bros. Discovery, изпреварвайки бившия носител на титлата, блокбъстъра от 2008 г., „Черният рицар“.

Миналата седмица „Барби“ също премина границата от 1,2 милиарда долара в световен мащаб, след като достигна крайъгълен камък от 1 милиард долара преди по-малко от три седмици – постижение, постигнато само от около 50 филма в историята, коригирано с инфлацията, Пол Дергарабедиан, старши медиен анализатор в Comscore , каза преди CNN. Той също така постави режисьорката Грета Геруиг като най-касовата жена режисьор в историята.

 Стоки за Барби в магазин Target в Сан Рафаел, Калифорния. Стоки за Барби в магазин Target в Сан Рафаел, Калифорния. Джъстин Съливан/Гети изображения

Царството на филма да седи на върха на боксофиса приключи миналия уикенд, когато „Син бръмбар“ измести „Барби“. Най-новият филм за супергерои на DC спечели около 25,4 милиона долара, докато "Барби" се спусна на второ място, донасяйки 21,5 милиона долара, според оценки на студиото.

„Барби“ и „Син бръмбар“ се разпространяват от компанията майка на CNN, Warner Bros. Discovery.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР