Барби оглавява бокс-офис класация на Северна Америка за втора поредна

...
Барби оглавява бокс-офис класация на Северна Америка за втора поредна
Коментари Харесай

Филмът Барби оглавява бокс-офис класация на Северна Америка за втора поредна седмица

" Барби " оглавява бокс-офис ранглиста на Северна Америка за втора поредна седмица, а след нея се подрежда филмът " Опенхаймер ", предадоха международните информационни организации. 

Седем дни след дебюта на двете продукции в киносалоните, взривът на " Барбенхаймер " не стихва.

От " Барби " на режисьорката Грета Гъруиг и " Опенхаймер " на Кристофър Нолан се чакаха върхове в бокс-офис класацията и двата кино лентата се показаха извънредно мощно в киносалоните, отбелязва Асошиейтед прес.

Оказва се, че " Барбенхаймер " не е феномен за един уикенд. Постъпленията от двата кино лентата дружно към този момент надвишиха един милиард щатски $ от продажби на билети в международен мащаб. Според Пол Дергарабедян, старши медиен анализатор в " Комскор ", това е " крайъгълен камък за филмите, феновете и киносалоните ".  " Две продукции на конкуриращи се студия, свързани по този метод, взаимно помагащи си … не знам дали има нещо сходно в историята на бокс-офиса ", отбелязва той. " Това в действителност е без аналог ".

" Барби " завоюва забележителните 93 милиона щатски $ през втория си уикенд, сочат оценки на студиото " Уорнър брос " в неделя. Пропитата с розово сензация отбелязва резистентен интерес, откакто при дебюта си осъществя най-хубавото достижение за годината - облага от 162 милиона щатски $. Продажбите на билети паднаха единствено с 43 на 100 през втората седмица от излизането на продукцията.

" Барби " също изпревари " Черният рицар " на Нолан, като записва най-хубавите първи две седмици в кината от всеки различен филм на " Уорнър брос ", отбелязва Асошиейтед прес. Досега продукцията на Нолан беше с най-хубаво показване от тези на студиото. 

" Барби " скоро ще я трансформира в най-големия касов шлагер на лятото. Всеки ден, в който се излъчва, продукцията с присъединяване на Марго Роби и Райън Гослинг осъществя приходи от най-малко 20 милиона щатски $.

Ефектът " Барби " не е единствено в Северна Америка. Филмът осъществя доходи от 122,2 милиона щатски $ в интернационален проект през уикенда. Общо приходите доближават 775 милиона щатски $, сочат данни, оповестени от Асошиейтед прес. Това са резултати, които учудват даже опитни шефове на студия.  " Има … аудитория, която желае да бъде част от духа на момента. Където и да отидете, хората носят розово. Розовото завладява света ", споделя Джеф Голдстайн, дистрибутор на " Уорнър брос ".

" Опенхаймер " на “Юнивърсъл пикчърс " и тази седмица се подрежда на втора позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка, като осъществените доходи са  46,2 милиона щатски $. Филмът също се показва мощно във втория си уикенд в киносалоните, като продажбата на билети за него е намаляла единствено с 44 на 100. 

Тричасовата драма на режисьора Нолан, в която Килиан Мърфи е в ролята на физика, създал на атомната бомба Робърт Опенхаймер, е натрупала до момента 174,1 милиона щатски $. 

С спомагателни 72,4 милиона щатски $ от интернационалните киносалони, " Опенхаймер " към този момент надвиши доходи от 400 милиона щатски $ в международен мащаб.

Премиерната продукция " Привидения в къщата ”, акомодация на атракция в тематичния парк на Дисни, елементарно беше засенчена от " Барбенхаймер ". Филмът, който коства към 150 милиона щатски $, дебютира с приходи от 24,2 милиона щатски $ в Северна Америка и девет милиона щатски $ - в чужбина. 

" Привидения в къщата " е с присъединяване на ЛаКийт Станфийлд, Тифани Хадиш, Дани де Вито и Джейми Лий Къртис. Режисьорът е Джъстин Симиен.

“Звукът на свободата ” се подрежда на четвърто място с 12,4 милиона щатски $ през четвъртия си уикенд. Така общите доходи от продадени билети в киносалоните в Северна Америка до момента са съвсем 150 милиона щатски $.

След него е   " Мисията невъзможна: Пълна отплата - част първа " с присъединяване на Том Круз, който събра доходи от 10,7 милиона щатски $ през третия си уикенд. Общата му облага на северноамериканския пазар възлиза на 139,2 милиона щатски $.

Хорърът " Говори с мен " на А24  се показва добре, като дебютира с 10 милиона щатски $. Филмът, режисиран от австралийците Дани и Майкъл Филипу и с присъединяване на Софи Уайлд, беше премиерно показан на кинофестивала " Сънданс " през януари. Тогава получи страхотни мнения от критиците, отбелязва Асошиейтед прес. Направен е за скромните 4,5 милиона щатски $, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР