Барак Обама заяви, че кралицата е завладяла света с управление,

...
Барак Обама заяви, че кралицата е завладяла света с управление,
Коментари Харесай

Светът потъна в скръб, Елизабет II била фар на морала и определила цяла епоха

Барак Обама съобщи, че кралицата е превзела света с ръководство, несъмнено от прелест, грациозност и неуморна работна нравственос

Опечалени хора се редят на опашка, с цел да слагат цветя пред Бъкингамския замък в центъра на Лондон, както и пред дома на кралицата - замъка " Уиндзор ". Британската полиция пък отстрани бариерите пред резиденцията в Шотландия, с цел да може хората, събрали се извън, да поднесат цветя за починалата кралица.

Портрети на Елизабет II бяха сложени на билбордове в " Пикадили Съркъс " в централната част на Лондон. Същото се случи и от другата страна на океана - на " Таймс Скуеър " в Ню Йорк, оповестява Нова телевизия.

Стотици хиляди хора по целия свят отдават респект на кралицата, която президентът на Съединени американски щати Джо Байдън тази нощ разказа като „ освен това от монарх. Тя дефинира една цяла ера, съобщи той, представен от Българска телеграфна агенция.

Описвайки визитата си в Обединеното кралство през 2021 година като президент,  Байдън съобщи, че „ тя ни очарова с остроумието си, трогна ни с добротата си и обилно показа с нас мъдростта си ”.

Световни водачи и високопоставени лица отдадоха респект на кралица Елизабет II, която умря на 96-годишна възраст. Те отдадоха респект на нейното надълбоко възприятие за дълг и устойчивост, както и на възприятието за комизъм и добротата на кралицата.

Френският министър председател Еманюел Макрон оглави церемонията по отдаване на респект, спомняйки си за „ една добросърдечна кралица ”, която е била „ другарка на Франция ”.

Бившият президент на Съединени американски щати Барак Обама съобщи, че кралицата е „ превзела света ” с „ ръководство, несъмнено от прелест, грациозност и неуморна работна нравственос ”.

„ Отново и още веднъж бяхме изумени от нейната топлина, от метода, по който тя успокояваше хората, и от това по какъв начин внасяше своето удивително възприятие за комизъм и сексапил в моменти на огромна пищност и обстоятелственост ”, сподели в изказване Обама, който се е срещал с кралицата няколко пъти.

По време на своето ръководство кралица Елизабет II се е срещнала с 14 президенти на Съединени американски щати.

Бившият президент на Щатите Доналд Тръмп съобщи, че „ в никакъв случай няма да не помни великодушното другарство, огромната мъдрост и прелестното възприятие за комизъм на Нейно Величество ”.

„ Каква велика и красива дама беше тя - нямаше никого като нея! ” - написа той в своята онлайн платформа Truth Social.

Кралицата е царувала и по време на ръководството на 12 канадски министър-председатели. В речта си малко след оповестяването на новината за кончината ѝ разчувстваният Джъстин Трюдо съобщи, че тя е имала „ явна дълбока и трайна обич към канадците ”.

„ В един комплициран свят нейната постоянна прелест и увереност носеха разтуха на всички нас ”, продължи Трюдо, като добави, че ще му липсват техните „ диалози ”, в които тя е била „ деликатна, мъдра, любопитна, потребна, занимателна и доста повече ”.

„ Тя беше един от обичаните ми хора на света и ще ми липсва толкоз доста ”, сподели той в послание, сдържайки сълзите си.

Кралят на Нидерландия Вилем-Александър, който е пети братовчед на кралица Елизабет, съобщи, че двамата с кралица Максима си спомнят за „ непоколебимия и умен ” монарх с „ надълбоко почитание и огромна любов ”.

Белгийският крал Филип и кралица Матилда пък обявиха, че тя е била „ изключителна персона... която през цялото си ръководство е проявявала достолепие, храброст и лоялност ”.

Индийският министър-председател Нарендра Моди напомни „ незабравимите си срещи ” с монарха по време на две визити в Обединеното кралство.

„ Никога няма да не помни нейната топлина и добрина ”, написа той в Twitter. „ По време на една от срещите тя ми сподели кърпичката, която Махатма Ганди ѝ подарил за сватбата ѝ. Винаги ще оценявам този жест ”.

Германският канцлер Олаф Шолц отдаде респект на „ чудесния комизъм ” на кралицата и съобщи в изказване, че „ нейният ангажимент за германско-британското помиряване след ужасите на Втората международна война ще остане незабравен ”.

Като монарх в продължение на седем десетилетия, кралица Елизабет претърпя времена на изключителни промени и това бе отразено в няколко поздравления.

Както означи Барак Обама, тя е претърпяла „ интервали на разцвет и застоялост - от кацането на човек на Луната до рухването на Берлинската стена ”.

Ирландският президент Майкъл Хигинс отдаде респект на „ невероятното възприятие за дълг ” на кралицата, която „ ще заеме неповторимо място в английската история ”.

„ Нейното 70-годишно ръководство обхвана интервали на големи промени, през които тя представляваше незабравим източник на убеденост за английския народ ”, сподели той в просторно изказване.

„ Това беше убеденост, учредена на натурализъм във връзка с смисъла на актуалните събития, а не на някакво тясно разбиране за историята ”, прибавя Хигинс.

Ирландският министър-председател Мишел Мартин приказва за нейното ръководство като за ръководство с „ историческа дълготрайност ” и дефинира кончината на кралицата като „ завършек на една ера ”.

„ Нейната отдаденост на дълга и публичната работа бяха явни, а мъдростта и опитът ѝ - в действителност неповторими ”, сподели господин Мартин в изказване. Той също по този начин напомни нейните „ многочислени милостиви жестове и топли забележки ” по време на държавното посещаване в Ирландия през 2011 година

Антониу Гутериш, общоприет секретар на Организация на обединените нации, съобщи, че кралица Елизабет е била „ успокояващо наличие през десетилетията на радикални промени, в това число деколонизацията на Африка и Азия и развиването на Британската общественост ”.

В изказване той отдаде респект на „ нейната непоколебима, доживотна отдаденост да служи на своя народ. Светът дълго ще помни нейната отдаденост и водачество ”.

Президентът на Израел Исаак Херцог също призна големите промени, които кралицата е видяла по време на своето ръководство, само че съобщи, че през цялото това време тя „ е останала икона на устойчиво, отговорно водачество и фар на морала, хуманността и патриотизма ”.

Докато кралицата не е посещавала Израел, Чарлз, Едуард, Уилям и починалият принц Филип - чиято майка е заровена в Йерусалим - го направиха.

„ Кралица Елизабет беше историческа персона: тя живя в историята, тя твори история и с кончината си оставя превъзходно, вдъхновяващо завещание ”, написа в Twitter Херцог.

Украинският президент Володимир Зеленски изрече съболезнования на Англия за „ непрежалимата загуба ”, заяви Ройтерс.

Руският президент Владимир Путин сервира съболезнованията си на новия крал на Обединеното кралство Чарлз III във връзка гибелта на майка му, кралица Елизабет II, съобщи БГНЕС.

" Името на Нейно Величество е неразривно обвързвано с главните събития от най-новата история на Обединеното кралство. В продължение на доста десетилетия Елизабет II е обичана и уважавана от своите жители, както и на международната сцена. Пожелавам ви храброст и неотстъпчивост пред лицето на тази тежка, непоправима загуба ", - се споделя в известието, което беше оповестено в канала Telegram на Кремъл.

Руският водач също по този начин помоли за думи на състрадание и поддръжка за членовете на кралското семейство и народа на Англия.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР