Баражът от повече от 300 въоръжени дрона и ракети с

...
Баражът от повече от 300 въоръжени дрона и ракети с
Коментари Харесай

Как отбраната на Израел отблъсна иранска атака с ракети и дронове

Баражът от повече от 300 въоръжени дрона и ракети с огромен обхват, които Иран изстреля против Израел късно в събота, беше посрещнат с непостижим защитителен отговор.

Деветдесет и девет % от снарядите са били прихванати, съгласно израелските военни, като единствено шепа балистични ракети са паднали на израелска територия. Те предизвикаха минимални вреди на военновъздушна база в южната част на страната, макар че едно дете беше съществено ранено, евентуално от падащ шрапнел.

„ Иранската офанзива, както беше планувана, беше осуетена “, Даниел Хагари, сподели основният представител на израелските отбранителни сили в ранните часове на неделя.

Иран стартира офанзивата си в отговор на хипотетичен израелски удар в Дамаск по-рано този месец, при който бяха убити няколко ирански командири, за първи път тя беше ориентирана непосредствено към еврейската страна.

Това, че Израел е съумял да пресече офанзивата и да предотврати всякаква загуба на живот, е доказателство за неговата „ многопластова “ система от пр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР