Банско. В Посетителския информационен център в Банско беше открита първата

...
Банско. В Посетителския информационен център в Банско беше открита първата
Коментари Харесай

В Посетителския информационен център в Банско беше открита първата изложба на Ружа Рускова

Банско. В Посетителския информативен център в Банско беше открита първата галерия на Ружа Рускова. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско .
„ Вълнението беше голямо, както за създателя, по този начин и за гостите, които се почувстваха част от нейния харизматичен свят. И като че ли за морална поддръжка, само че и образно допълващи картините на художничката, бяха изложени и най-новите пластики от дърво и камък на известния бански създател Константин Икономов “, показаха от Общината.
Двамата благодариха за вниманието и интереса към тяхното творчество на присъстващите, измежду които бяха Георги Икономов и Асен Кирицов, за това, че пространствата в Банско се одухотворяват и се насищат с доста културни събития и произведения.
Ружа Рускова описа по какъв начин се е въодушевила и е решила още веднъж да хване молива и четката - нещо, което не е правила от дете. Забързана в ежедневни грижи и отдадена на работата си, тя още веднъж намира кътче уют, с цел да се потопи във вълшебството на рисуването.
Двамата създатели си пожелаха още взаимни изложения и нови креативен провокации.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР