Банско. В града започва 21-вото издание на Международния джаз, организиран

...
Банско. В града започва 21-вото издание на Международния джаз, организиран
Коментари Харесай

Благоевград: В Банско ще се проведе 21-вото издание на Международния джаз фестивал

Банско. В града стартира 21-вото издание на Международния джаз, проведен с поддръжката на Община Банско. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Събитието ще бъде намерено публично на 4 август от 19.00 часа, като акцент ще бъде концертът на Петя Куюклиева и Биг бенд Благоевград. Следва италианката Chiara Pancaldi, като вечерта ще приключи с българската групировка Dirty Purchase.
Част от звездите на сцената в Банско тази година ще бъдат българският Франк Синатра Васил Петров дружно с Ангел Заберски бенд, Камелия Тодорова и музиканта Станислав Арабаджиев, Рут Колева, джаз-поп групата „ Мат Бианко “, както и още доста други известни реализатори.
Дъщерята на Нина Симон – Лиса Симон е особено в България за Джаз Феста. След гибелта на майка си през 2003 година Лиса Симон издава албума Simone On Simone с гласа на Нина Симон, а през 2009 година следва международно турне на Лиса в респект на майка ѝ – Нина Симон. Интересното е, че до тогава тя се занимавала с нещо напълно друго – била е военнослужещ в американската войска.
Всички изяви са локализирани на площад „ Никола Вапцаров ”, а входът за тях обичайно е безвъзмезден.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР