Банско. “Щастлива съм да участвам в това състезание, защото вече

...
Банско. “Щастлива съм да участвам в това състезание, защото вече
Коментари Харесай

Министър Екатерина Захариева и дипломати отправиха послание за диалог и толерантност по време на 10-ото Състезание по ски за Купата на министъра на външните работи

Банско. “Щастлива съм да вземам участие в това съревнование, тъй като към този момент 10 години то е образец по какъв начин може да се прави дипломация със спорт и по какъв начин без значение от етнос, вяра или страна всички дружно можем да вършим света по-добро място. Важно е посланието, което отправихме през днешния ден с дипломатическия корпус – страните би трябвало да вземат решение проблемите си с позитивизъм и разговор, а не посредством оръжие и принуждение “. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по време на 10-ото Състезание по ски за Купата на министъра на външните работи, оповестиха от пресцентъра на Министерството .
Екатерина Захариева връчи огромната купа на Мартин Михел от посолството на Швейцария, който завоюва надпреварата в Банско. Министър Захариева бе и един от 28-те участници, които демонстрираха своите умения в дисциплината великански слалом.
Надпреварата под егидата на министъра на външните работи и съорганизирана от посланиците на Австрия Андреа Вике и на Румъния Йон Гъля бе разграничена в следните категории: дипломати-мъже, дипломати-жени, деца и другари.
На оспорваната конкуренция под слънчевите лъчи на Шилигарника бяха и посланиците на Италия - Стефано Балди, на Словакия - Мануел Корчек, на Черна гора - Снежана Радович, както и представители на Европейската комисия и УНИЦЕФ.
Уменията си да преминат трасето с престой на стрелкови рубеж демонстрираха и въодушевените участници във „ Весел биатлон “. В него те демонстрираха точността си, като със снежни топки улучваха оптимален брой цели. Победители в оспорваната дисциплинираност станаха немските дипломати Щефан Жолеске и Милица Тилиц.
В слаломната категория за дами най-хубаво време даде Антонела Ренци от посолството на Италия и в двата манша. На почетните второ и трето място се класираха Нина Златева от представителството на Европейската комисия и министър Екатерина Захариева. При мъжете до 50 години след Мартин Михел се подредиха Алексей Андреев от министерството на труда и обществената политика и Ангел Захариев, брачният партньор на Екатерина Захариева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР