Банско. С топли аплодисменти за постановката Апартаментът на Малък градски

...
Банско. С топли аплодисменти за постановката Апартаментът на Малък градски
Коментари Харесай

Благоевград: Започна поредното издание на Летните театрални вечери „На публиката – с любов” в Банско

Банско. С топли овации за постановката „ Апартаментът ” на Малък градски спектакъл „ Зад канала ” стартира следващото издание на Летните театрални вечери „ На публиката – с обич ” в Банско. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско . Вечерите, замислени с концепцията да разрешат за два часа да живееш посредством другиго, да съхраниш плодовете на пристрастеността и страстта, да се очистиш душата от нечистотиите на всекидневието посредством театралното изкуство, да се заредиш батерията на ентусиазма, се провеждат от община Банско за седма поредна година.
„ Апартаментът ” е под режисурата на Бойко Илиев и е акомодация на едноименния пълнометражен филм от 60-те години на 20 век. Артистите Каталин Старейшинска, Владимир Зомбори, Даниел Цочев, Таня Пашанкова, Иван Петрушинов и Емил Котев, ловко потопиха феновете в атмосферата на една весело-тъжна комедийна драма за модерна Америка. Носталгична и в същото време съвременна, тази „ мръсна приказка “ е обществен и сантиментален шедьовър за дребния човек в огромната корпорация с 31 529 чиновници и 16 асансьора.
Театралните празници в курортния град не престават с комедията „ Бащи, неистини и още нещо ” на Варненския трагичен спектакъл, която ще се играе на 4 юли. Драматургията на Рей Куни – един от най-хубавите комедийни създатели, подсигурява двучасово наслаждение в компанията на огромен актьорски състав: Свилен Стоянов, Валери Вълчев, Милена Кънева, Димитър Мартинов, Веселина Михалкова, Валентин Митев, Биляна Стоева, Полина Недкова, Станислав Кондов, Николай Кенаров, Пламен Георгиев, Теодора Михайлова.
Следва детското зрелище на огромните Недялко Йорданов и Хайгашот Агасян за дребните фенове. „ Приключения рискови със герои сладкогласни ” се играе към този момент 25 години, за които е възпитала обич към живото изкуство в генерации млади българи.
Културното събитие ще приключи в събота, 7 юли с пиесата „ Любовна нощ ” на Театър „ Искри и сезони ”. Неувяхващата Искра Радева, в компанията на Антон Радичев, Иван Танев, Теодор Елмазов, Зоя Шопова, Стефан Стефанов, Цвятко Ценов, дават твърда поръчка за смях до сълзи и заслужени овации.
Билети за представленията се продават на касата на Читалище „ Никола Вапцаров ” – Банско, цена: 6 лв..
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР