Банско отбелязва 110 години от Освобождението на града с наситена

...
Банско отбелязва 110 години от Освобождението на града с наситена
Коментари Харесай

Банско чества 110 години от Освобождението на града с богата програма

Банско отбелязва 110 години от Освобождението на града с наситена стратегия, оповестиха от Общината.

Празничната стратегия стартира на 26 октомври с прожекция на фолклорния театър „ Земя на слънце и гранит “ , квалифициран от самодейните сформира при читалище „ Никола Вапцаров “ в Банско за стогодишнината от освобождението на града. 

На 27 октомври от 18:00 часа ще бъде показан спектакълът „ Ключът към крепостта “ с присъединяване на Руси Русева, Нона Йотова, Иван Рангелов и Филип Гуляшки. Спектакълът ще е под намерено небе на площад „ Никола Вапцаров “.

Колорита на банския диалект и урок по родолюбие планува програмата в сряда, 28 септември, в тържествената зала на читалище „ Никола Вапцаров “ от 11:00 часа, от 12:00 часа във фоайето на залата ще бъде открита фотоизложба „ Банско през обектива на детето “, а 17:00 часа с галерия е Дома на изкуствата ще бъде показано музейното дело в Банско, чието начало е преди седем десетилетия.

В четвъртък, 29 септември, програмата планува галерия на Радина Росенов а „ РОД® - изкуството да съхраним родовата памет “. В същия ден от 19 часа в огромния салон на читалище „ Никола Вапцаров ” е концерт на Янек Мазулов и другари с музикална стратегия от български и международни шлагери, както и доста авторска музика.

В понеделник, 3 октомври, от 17:30 в Тържествената зала на читалище „ Никола Вапцаров ” ще бъдат показани книгите „ Обръчите на мълчанието “ и „ Математиката на поезията и времето ” на Мария Цакова.

Празничният 5 октомври ще стартира с тържествена Света литургия в църквата „ Света Троица ”, полагане на венци и цветя на паметниците и паметните плочи и разходка из античната история на Банско до околност „ Главите “. 

Кулминацията на празника ще бъде фолклорен театър на самодейните сформира при читалище „ Никола Вапцаров “ и танцова групировка „ Елика “ от 18:00 часа на площад „ Никола Вапцаров ”. Входът за всички събития е свободен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР