Банско очаква водещите състезатели в Световната купа по ски, включително

...
Банско очаква водещите състезатели в Световната купа по ски, включително
Коментари Харесай

В очакване на Шифрин Банско се готви за "най-скиорския уикенд за целия сезон"

Банско чака водещите състезатели в Световната купа по ски, в това число и шампионката за последните три години Микаела Шифрин. Българският курорт ще одобри три старта след седмица.

" Този е най-скиорският уикенд за целия сезон, тъй като от другата страна са мъжете в Кицбюел и знаете, че това е топ надпреварата за сезона. Тоест петък, събота и неделя целият свят, нагледно казано, ще гледа ски. Мъжете са в Кицбюел, а дамите са в Банско ", сподели ръководителят на българската федерация по ски Цеко Минев.

Първоначално Банско трябваше да одобри два старта, само че беше добавено още едно втурване поради анулираното съревнование във Вал д`Изер през декември. Държавата отпусна 1.2 млн. лв. за семейството.

" Изправени сме пред едно предизвикателство за следващ път. Всички работят доста добре по организацията. Надяваме се всичко да е по разпоредбите. Целият хайлайф в женските ски ще дойде в Банско. Залогът е извънредно огромен и се надявам това да способства за огромния интерес към надпреварите ", съобщи Минев.

В зоната на финала на Бъндеришка поляна ще бъде построена естрада за към 5 хиляди фенове. Около хиляда души са заети с организацията към събитието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР