Банско. Катрин Гемкова отново Европейска шампионка. Това съобщиха от пресцентъра

...
Банско. Катрин Гемкова отново Европейска шампионка. Това съобщиха от пресцентъра
Коментари Харесай

Община Банско: Катрин Гемкова отново е Европейска шампионка по таекуон-до

Банско. Катрин Гемкова още веднъж Европейска шампионка. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско . Шампионката от предишното европейско състезание по таекуон-до, Катрин Гемкова дублира своята купа и тази година. Въпреки, че тя се състезава към този момент в друга възраст и друга категория, това не и попречи да доближи до златото на това Европейско състезание, което се организира в град Римини, Италия от 1 до 7 април. В първата среща Катрин победи Чехия, последва сложна среща с Русия, на полуфинал се сблъска с Естония и на край победи Гърция, като завоюва първо място спаринг девойки старша възраст – 58 кг.
Това е втората Европейска купа в нейната спортна кариера. Има и една вицеевропейска от 2017г. в Ливърпул. Другите състезатели от таекуон-до клуб „ Хоук-Банско “, които взеха присъединяване в шампионата, са Даниел Валеюв, спечелил трето място спаринг отборно, юноши младша възраст, и Станислав Дарелов – трето място спаринг деца до 45 кг.
Европейското състезание в Италия донесе 32 медала за България. В него участваха над 28 страни и рекорден брой състезатели.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР