Банско е курортът, който и тази година е най-предпочитан от

...
Банско е курортът, който и тази година е най-предпочитан от
Коментари Харесай

Ето с колко олекват студентите за 8 декември тази година

Банско е курортът, който и тази година е най-предпочитан от българските студенти, с цел да прекарат празника си на 8 декември.
След като студентския празник в последните две години мина под знака на пандемията, тази година ограничаващи ограничения няма. Затова и туристическия отрасъл чака общо над 28 хиляди студенти да честват обичайно в зимните ни курорти.
„ Да, несъмнено се вижда разлика изключително след пандемията. 2020 година беше по-скоро нулева. 2021 беше година с доста ограничавания и неизясненост. Имаше студентски празник, само че в случай че предходната година с нас са пътували 1000 души, тази година чакаме да пътуват към 4000 души. 4 пъти е растежът “, изясни Евгени Ватев, шеф на туристическа организация.
90% от студентите още веднъж залагат на Банско. Най-предпочитани са пакетите с две нощувки. А цените варират според от категоризацията на хотелите и услугите, които те оферират.
Полицията предприе инспекции в къщи за посетители и хотели, като санкции ще има и за студентите извършители
„ Цените стартират от 100 лв.. Това са дребни фамилни хотели в Банско или хотели с категоризация 2 звезди. Вече 3 и 4-звездни хотели са от 120 до 170лв. А 5-звездните към този момент минават 200лв. Това е пакетна цена с 2 нощувки и 2 закуски и празнична вечеря “, добави Ватев.
„ В нашия хотел чакаме към 400-450 студента. Напълваме потенциала на хотела. 90% от тях са за две нощувки. Имаме доста малко, които са съумели да си вземат още един почивен ден и са за три нощувки “, показа Мария Теофилова, шеф на хотел в Банско.
Освен настаняването хотелът обезпечава закуски и празнична вечеря в кръчма в Банско от тях определена, спа сауна, басейн, парна баня.
И макар годишната инфлация от 17,6%, покачването на цените на пакетите за студентския празник е към 10%.
" Нямат подготвеност студентите към момента да заплащат по-високи цени и ние не желаеме да ги губим като клиенти ", добави Теофилова.
Повечето туристически организации оферират проведен превоз до и от определената дестинация. Превозът от София до Банско и назад е на междинна цена от 35лв. и се заплаща настрана. Този вид е желан от близо 90% от студентите. Останалите пътуват със личен превоз.
Шопската салата е 11 лева Супата - 5 лева Основните ястия са приблизително по 20 лева Десертът ще ни коства 7 лева Безалкохолна напитка от 250мл. – 3,20 лева 50 мл. алкохолна напитка междинен клас – 5,50 лв.. Така можем да обядваме или вечеряме за 51,70лв.
Най-голямото перо в бюджета на студентите са парите, планувани за развлечение. Входът в нощни клубове с посетител реализатор е приблизително по 25 лева на човек. Заведенията изискват минимална консумация от 40 лева на човек. Това е най-малко по 65 лева на вечер за ваучър в нощен клуб.
Общата сметка излиза 475 лв.. Експерти поучават студентите да се уверят в коректността на организациите преди да резервират и дали могат да получат парите си назад, в случай че не получат контрактуваната услуга.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР