Банско беше избран за 11-и пореден път за най-добър ски

...
Банско беше избран за 11-и пореден път за най-добър ски
Коментари Харесай

Банско е най-добрият ски курорт на България за 2023 г.

Банско беше определен за 11-и следващ път за най-хубав ски курот на България. Пиринският зимен център заслужи ски Оскара след анонимно гласоподаване на експерти, работещи в ски промишлеността, консуматори на услугата, туроператори, сътрудници и медии, които дадоха своя избор сред 26 юни и 13 октомври на уеб страницата на международните ски награди www.worldskiawards.com.

Още една от влиятелните статуетки на World Ski Awards идва в полите на Пирин планина - " Кемпински Хотел Гранд Арена Банско " беше избран за най-хубав ски хотел на България.

Тази година в анонимното гласоподаване още веднъж се включиха над 4 милиона души, което значи, че допитването е не просто най-голямото в сектора, а и едно от най-глобалните, провеждани въобще. 

Ски туризмът съставлява витално значим сегмент от международния пазар на пътувания. Приблизително 400 милиона визити на скиори се реализират всяка година в над 2500 ски курорта по целия свят, които оферират над 6 милиона хотелски кревати.

Управляван от концесионера " Юлен ", зимният курорт под връх Тодорка господства класацията от 2013 година насам, като със същото досега могат да се похвалят единствено австрийският Кицбюел, френският Вал Торенс, американският Диър Вали.  

" Щастливи сме, че печелим този Оскар в региона на ски туризма за единадесети следващ път, тъй като това спомага за имиджа на града, на ски зоната и на България, като желано място за първокласно ски прекарване, където водещото е високото качество на услугата на извънредно атрактивна цена ”, сподели Иван Обрейков - маркетинг шеф на концесионера Юлен АД, който стопанисва ски зоната в Пирин.

Обрейков подсети, че до 15 декември всеки фен на зимните спортове може да се снабди със сезонна карта за оборудванията в Банско против 1500 лв. - цена, която остава непроменена от две години насам, макар високите инфлация и цени на енергоизточниците.

През лятото на 2023 гододина Юлен АД направи солидна инвестиция, с цел да усъвършенства инсталацията за софтуерен сняг на водещата компания TechnoAlpin по дължината на целия ски път, което разрешава при удобни условия (температура под -2 градуса и ниска мокрота на въздуха) той да бъде заснежен в границите на единствено 72 часа. 

Освен това, за идния зимен сезон са закупени две нови съвременни снегоутъпкващи машини Leitner, които ще спомогнат за поддръжката на пистите на международно равнище. 

През новия сезон Банско ще одобри още веднъж стартове от календара на ФИС. На 10-11 февруари в ски зоната ще се проведат великански слалом и слалом за Световната купа при мъжете. Елитът на международните ски ще кара под Тодорка, а България ще бъде показана от най-хубавия български алпиец Алберт Попов.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР