Банскалии пак се вдигнаха на протест. Осем години обещания от

...
Банскалии пак се вдигнаха на протест. Осем години обещания от
Коментари Харесай

Еколозите са без еко аргументи срещу втория лифт

Банскалии отново се подвигнаха на митинг. Осем години обещания от всички политически партии – осем години неистини. Кметът Икономов този път е склонен на компромис – ще се опита да направи втория въжен превоз в границите на старите граници на ски зоната, без да излиза на сантиметър. Но Зелените още веднъж са срещу. Защо – и самите те не знаят. Интересното този път е, че са срещу без екологични причини – просто напук. Гастролът на зелените партийци и грантаджии в понеделнишките утринни блокове беше сбъднат от Петко Ковачев и Андрей Ковачев. Първият застана против кмета на Банско по Нова Телевизия, а на вторият беше даден картбланш от бТВ да приказва без различно мнение, написа " Труд ".

И двамата, обаче, не дадоха нито един екологичен мотив против препоръчаното от кмета на Банско – а точно, към този момент настоящият проект за ръководство на Пирин да се промени, тъй че да разреши само предложение за капиталово желание в границите на съществуващата ски зона. От еколозите пристигнаха възражения, касаещи визията за насърчаване на общия организационен проект на Банско (който по закон не включва парк Пирин и ски зоната), касаещи динамичността на локалната стопанска система и цените на недвижимостите, касаещи партийните и персонални пристрастия на спорещите, и какво ли още не. Всичко друго, само че не и екология.Петко Ковачев даже се отхвърли от екологичния дебат в прав текст, в студиото на Нова той съобщи:

„ В момента имаме стопански проблем, а не екологичен. “ И тук идва да се запитаме – за какво медиите не престават да канят тези природозащитници по тематики, които не касаят природозащитата? По тематиките за градоустройство, умело мнение ще дадат архитектите. По тематиките за стопанска система и предприемачество, умело мнение ще дадат икономистите и финансистите. По тематиките за политическата разстановка на партийните сили, умело мнение ще дадат политолозите. Ако ли пък тематиката е политическа визия по какъв начин да се развива зимният курорт, то способеното и демократично мнение е на спечелилите демократични избори – Политическа партия Зелените даже не са се явили на последните в Банско.

Българският народ е измислил прелестната сентенция „ всяка жаба да си знае гьола “. Еколозите би трябвало да се занимават с екология. Вече е ясно, че втори въжен превоз в съществуващата ски зона не съставлява екологичен проблем. Следователно, тематика екология би трябвало да се затвори и да се вземе политическо решение без недомлъвки и димни пердета. А точно, ще почете ли централната власт правата на локалните хора и икономическата логичност да се развива туризъм в полза на обществото или пък политическата воля ще обслужи непознати ползи като замразява зимния туризъм в цялата страна? При потребност от п
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР