Банковият обир на века бе предотвратен в Бразилия.Бандити са прокопали

...
Банковият обир на века бе предотвратен в Бразилия.Бандити са прокопали
Коментари Харесай

Банковият обир на века бе осуетен в Бразилия

Банковият грабеж на века бе предотвратен в Бразилия.

Бандити са прокопали 600-метров тунел до банков трезор. Тунелът е комплицирано оборудване, укрепено с железни стълбове и съвсем стига до трезора на централната банка на Бразилия в Сао Паоло, икономическата столица на страната, споделя Франс прес.

16 души са задържани в понеделник след 3-месечно следствие на локалната полиция.

Според локалните управляващи групата е възнамерявала да отмъкне 1 милиарда реала (около 270 млн. евро). Това щеше да е обирът на века, съобщи комисар Фабио Пинейро Лопез пред локалната телевизия Глобо.

Прокопаването и градежът на тунела почнали преди към 4 месеца под къща покрай банката. Подът на оборудването бил настлан с дървени дъски, имало даже електрическо осветяване.

„ Бандата е вложила 4 млн. реала (към 1,1 млн. евро) в тунела ", разясни комисарят.

Следователите подозират, че някои от членовете на бандата са взели участие в един от най-големите банкови кражби в Бразилия до момента – през 2005 във Форталеза, в североизточната част на страната. Тогава бяха откраднати близо 165 млн. реала (около 55 млн. евро по валутния курс по това време) от клон на централната банка по същия метод: по тунел, дълъг стотина метра сред къща наоколо и трезора.

Този случай бе обезсмъртен във кино лентата „ Обирът на централната банка “ (Assalto ao Banco Central, 2011).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР