Банковите стратези имат един прост съвет за търговците на облигации:

...
Банковите стратези имат един прост съвет за търговците на облигации:
Коментари Харесай

Банкови стратези: Не залагайте срещу ЕЦБ!

Банковите стратези имат един елементарен съвет за търговците на облигации: не си коства да залагате против Европейската централна банка.

От Goldman Sachs до изследователския отдел на Bank of America, финансовите анализатори споделят на вложителите, че скорошната ликвидация на облигации в района евентуално е завършила с помощта на поетия от ЕЦБ ангажимент от предходната седмица за ускорение на изкупуването на държавен дълг.

„ За пазарите уравнението към този момент е просто – да имаш къси позиции на пазара за облигации значи да залагаш против ЕЦБ “, разясняват пазарни стратези на NatWest Markets. „ Това не е нещо, което би трябвало да се приема се лака ръка “, прибавя те.

Очакванията са ЕЦБ да форсира програмата за изкупуване на активи до ритъм от най-малко 80 милиарда евро на месец.

Това съставлява внезапна смяна в настройките. Германските облигации скоро завършиха най-лошия си месец през последните две години, откакто дълговите пазари по света бяха погълнати от залозите за растеж на инфлацията. След като обаче ЕЦБ, която е най-големият покупател на държавни скъпи бумаги в района, се ангажира да ускори „ Пандемичната стратегия за незабавни покупки “ (PEPP), с цел да избегне стягане на финансовите условия, разпродажбата на пазарите за облигации наподобява завършиха.

Към 16:50 часа българско време доходността по 10-годишните немски държавни скъпи бумаги доближи минус 0,315%, откакто на 26 февруари се изкачи до едногодишен връх от минус 0,203%. През февруари доходността набъбна с 26 базисни пункта, което бе най-големият скок от януари 2018 година

Goldman Sachs предвижда, че ЕЦБ ще усили темпото на изкупуване на активи посредством Пандемичната стратегия за незабавни покупки “ до 20 милиарда евро на седмица, което е с 8 милиарда евро над актуалното равнище.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР