Банковите карти на руската платежна система Мир ще започнат да

...
Банковите карти на руската платежна система Мир ще започнат да
Коментари Харесай

Банките на голяма азиатска страна се включват към руския аналог на системата SWIFT

Банковите карти на съветската платежна система " Мир " ще стартират да се употребяват в Мианмар (бивша Бирма) от 20 февруари, заяви министърът на вложенията и външноикономическите връзки на азиатската страна Кан Зо. Мианмар, която се намира в Югоизтична Азия, е от огромните, само че относително небогати страни в света, с население към 57 благ. индивида.

" Радвам се да оповестя, че ще стартираме да одобряваме карти от вашата (руската) платежна система " Мир " от 20 февруари ", споделя Кан Зо по време на бизнес конгрес с бизнесмени от двете страни в границите на форума " Русия ", написа " РИА Новости ".

Руският министър на икономическото развиване Максим Решетников на собствен ред е съобщил за свързването на банките на Мианмар към съветския аналог на системата за междубанкова финансова информация и преводи SWIFT .

" Банките на Мианмар започнаха да се свързват с съветския аналог на SWIFT - Системата за предавене на междубанкови съобщеиня. Така стана допустимо да се правят директни разплащания посредством кореспондентски сметки, без посредничеството на трети страни ", разяснява съветският министър.
 Русия и Иран се отхвърлиха изцяло от SWIFT при взаимните си разплащания
Русия и една от най-големите азиатски страни се отхвърлиха изцяло от SWIFT при взаимните си разплащания

Какво значи това на процедура

Той е съобщил по време на форума и за рекорден товарооборот сред Русия и Мианмар, който е достигнал 1,1 милиарда $ за 11-те месеца на 2023 година. По думите му, съветската страна е нараснала доставките на нефт, а също по този начин е повишен износа на хранителни артикули, като млечни храни и салами, както и пшеница.

Мианмар от своя страна доставя на Русия текстил, ориз, плодове и ром, означават от Министерството на икономическото развиване на Русия.

" Руските вложители ще могат да се възползват от данъчните облекчения в специфичните стопански зони на Мианмар, когато реализацията на техните планове е взаимно преференциална за стопанските системи на двете страни. Комисията по вложенията на Мианмар е подготвена да окаже подпомагане по посочените въпроси ", разяснява още Кан Зо.

По данни на Центларната банка на Русия, все още към съветския аналог на SWIFT са се включили общо 159 финансови организации от 20 страни в света.
 Какъв е в този момент делът на главните валути при разплащанията през SWIFT
Какъв е в този момент делът на главните валути при разплащанията през SWIFT

Юанът доближи исторически най-много през април
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР