Банкомати по морето от изтеглената сума. За това сигнализират граждани,

...
Банкомати по морето от изтеглената сума. За това сигнализират граждани,
Коментари Харесай

Бъдете нащрек за банкоматите по Черноморието! Някои дърпат чутовни такси - ето как да ги разпознаете

Банкомати по морето от изтеглената сума. За това алармират жители, посетили Черноморието ни това лято.

" Хората си мислят, че тези банкомати са на някои от банките, които оперират в България, само че в действителност те са самостоятелни. Тук е въпросът, че би трябвало да сме по-активни и да намерим повече информация за това какъв брой ще ни коства тегленето. Оказва се, че методът, по който се доставя тази информация не е задоволително благонадежден, с цел да може хората да се осведомят правилно. Размерът на таксата става явен директно преди да потвърдим интервенцията. Устройствата са направени интуитивно да ни водят напред и ние от време на време неумишлено удостоверяваме всичко. Винаги би трябвало да търсим информация на публични уеб сайтове. От мобилното приложение мъчно се доближава до тази информация и тя е много нищожна. Пише, че в случай че теглим с карта от българска банка не се удържат такси, а в случай че не е от българска банка - към този момент зависи от изискванията ", сподели създателят на платформата " Ние, потребителите " Габриела Руменова в студиото на " България заран ".

Тя изясни, че тези банкомати дават отговор на условията на Европейското законодателство, само че би трябвало да се внимава с информацията, която потребителят получава. Съветът ѝ е да се посети формалната страница на това сдружение и кореспонденцията при недоволства да тече документално.

Следващата тематика, която Габриела Руменова засегна, е сигнал за стеснен достъп до тоалетните за хора с увреждания по Черноморието.

" Въведена е такса за всички жители, които не са клиенти на бензиностанцията. Освен че има такса, и вратата беше заключена. Това основава допълинително стеснение на хората с увреждания. Трябва да бъдем по-чувствителни към тях. Съветът ми към търговците е в действителност да бъдат по-сензитивни. В доста страни има повсеместен код за тоалетните за хора в увреждания ", съобщи тя в ефира на Bulgaria ON AIR.

Руменова описа и за новата процедура по плажовете - отдаването на чадър и шезлонг в комплект. Според сигнал, туристи са били изгонени, тъй като са желали да употребяват единствено чадър. Министерството на туризма се сезира и разгласи, че стартира интензивни инспекции по плажовете. Гостът показа, че потребителят би трябвало да има право първо да знае какъв брой ще коства тази услуга и второ - да има избор защо ще заплати.

Основателят на платформата " Ние, потребителите " описа и за приложението за авансово опазване на място на плажа. Фейсбук групата е тествана от тях, а приложението въпреки всичко не е стартирало работа.

" Имаме доста случаи за нелегално проведени пътувания. Апелът ми към всички консуматори е да се насочват към законни търговци. На уеб страницата на Министерството на туризма има указател за законните туристически организации и там всеки може да ревизира ", предизвести Габриела Руменова.

В края на диалога тя засегна и тематиката със наложителната консумация на гръцките плажове, която доближава 100 евро.

" Тези практики стартират да се демонстрират и в другите страни. Всичко това е законно, самите търговци ще си създадат равносметка в края на сезона и ще преценяват дали ще го създадат идната година ", уточни Руменова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР