БАНКОК (AP) — Военни въздушни удари в западен Мианмар убиха

...
БАНКОК (AP) — Военни въздушни удари в западен Мианмар убиха
Коментари Харесай

Шефът на ООН осъжда насилието в западен Мианмар, след като се съобщава за две дузини селяни, убити при въздушни удари

БАНКОК (AP) — Военни въздушни удари в западен Мианмар убиха минимум 25 членове на мюсюлманското малцинство рохингия в страната, в това число деца, оповестиха локални медии, което накара шефа на Организация на обединените нации да изрази угриженост по отношение на ескалиращото принуждение.

Според отчетите въздушните удари са осъществени рано сутринта в понеделник и са ориентирани към село Тада, северно от град Минбя в щата Ракхайн. При ударите бяха ранени още 25 души. Военното държавно управление няма неотложен коментар по отчетите.

U.N. Генералният секретар Антониу Гутериш изрази дълбока угриженост по отношение на „ влошаващата се обстановка и ескалацията на спора в Мианмар “, съгласно представител.

Ръководителят на Организация на обединените нации „ осъжда всички форми на принуждение и повтаря апела си за отбрана на цивилни, в това число филантропични служащи в сходство с интернационалното филантропично право, за преустановяване на военните дейности и филантропичен достъп “, сподели заместник-говорителят на Гутериш, Фархан Хак, в изказване в понеделник.

Военните...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР