БАНКОК (AP) — Министерството на финансите на Китай осъди доклад

...
БАНКОК (AP) — Министерството на финансите на Китай осъди доклад
Коментари Харесай

Китай казва, че икономиката е „стабилна“, отхвърля понижаването на фискалната си перспектива от Fitch Ratings

БАНКОК (AP) — Министерството на финансите на Китай осъди отчет на Fitch Ratings, който резервира рейтинга на държавния дълг на A+, само че намалява вероятността си до негативна, сподели в сряда, че дефицитът на Китай е на умерено и рационално равнище и рисковете са под надзор.

Рисковете за обществените финанси на Китай нарастват, сподели Fitch, до момента в който Пекин работи за разрешаване на възходящите задължения на локалното и районното държавно управление и за прекачване надалеч от мощното разчитане на затруднената си промишленост за парцели, с цел да подтиква икономическия напредък.

Но до момента в който по-бавният напредък прибавя към провокациите при оправянето с огромни заеми, Fitch сподели, че резервира рейтинга A+ на Китай заради „ огромната и диверсифицирана стопанска система “, жизненоважната му роля в международната търговия и големия му задграничен продан запаси.

Министерството на финансите сподели, че е „ тъпо “, че Fitch е намалила рейтинга на държавния си дълг и е погрешила в методите си, заявявайки, че не е взела предв...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР