БАНКОК (АП) — Боевете изглежда ескалират в Мианмар в сряда,

...
БАНКОК (АП) — Боевете изглежда ескалират в Мианмар в сряда,
Коментари Харесай

Боевете ескалират в източен Мианмар, тъй като армията устоява на натиска на съпротивата в ключов граничен град

БАНКОК (АП) — Боевете наподобява ескалират в Мианмар в сряда, до момента в който партизански бойци от етническото малцинство Карен и продемократичните сили се бият бойци, които държат огромен търговски град на границата с Тайланд, споделиха очевидци.

Падането на Myawaddy, който също е най-активният търговски пункт на Мианмар с Тайланд, ще бъде различен огромен затруднение във войната на армията против съпротивителните сили, които се стремят да смъкват ръководеното от военните държавно управление.

Боевете разтревожиха и чиновници в Банкок, които се опасяват, че може да накарат огромен брой хора да преминат границата. Тайландският външен министър Парнпрее Бахида-Нукара сподели във вторник, че Тайланд може да настани към 100 000 души в безвредни зони краткотрайно. да приюти селяни, бягащи от борбата.

Въпреки преимуществото си в оръжия и жива мощ, армията на Мианмар беше в защита от предишния октомври, когато съюз от три етнически размирен групи стартира атака в североизточната част на страната....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР