Банките в Италия и Обединеното кралство се готвят да дадат

...
Банките в Италия и Обединеното кралство се готвят да дадат
Коментари Харесай

Банките в Европа ще дават отсрочки при вноски по ипотечни кредити на засегнатите от коронавируса

Банките в Италия и Обединеното кралство се готвят да дадат отсрочвания по вноските за ипотечен заем за хора, наранени от ковид, защото броят на случаите в Европа внезапно нараства, оповестява CNN.

Royal Bank of Scotland (RBS), водеща банка на Обединеното кралство съобщи, че клиентите, изпаднали в финансови усложнения вследствие на ковид, могат да изискат заплащанията им по ипотека или заем да бъдат забавени до три месеца.

В Италия, където е най-голямото огнище на ковид отвън Китай, икономическото министерство съобщи, че ипотечните заплащания ще бъдат напълно спрени. Мярката се ползва в съдействие с банките на страната.

Премиерът Джузепе Конте разгласи късно в понеделник, че карантинните ограничения ще бъдат разширени в цялата страна, което ще сложи под отчасти блокиране осмата по величина стопанска система в света.

Правителството в Обединеното кралство изиска от пасажери, които са били в Италия, Иран, както и елементи от Южна Корея и Китай, да се изолират.

RBS съобщи, че клиентите могат също да изискат краткотрайни нараствания на лимитите по кредитните им карти и изтегляне на пари в брой.

" Наблюдаваме евентуалното влияние на ковид върху всички наши клиенти, с цел да подсигуряваме, че можем да ги подкрепим по подобаващ метод през всеки интервал на рецесията ", се споделя в изказването на банката.

" Насърчаваме всеки клиент, който изпитва финансови усложнения, да се свърже с нас ", добави банката.

RBS и Lloyds (LLDTF), друга банка в Обединеното кралство, са отделили милиарди лири за финансиране на дребни предприятия, наранени от ковид.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР