Банките от еврозоната, които говорят най-много за изменението на климата,

...
Банките от еврозоната, които говорят най-много за изменението на климата,
Коментари Харесай

Eкологичните банки дават повече заеми на кафявите индустрии

Банките от еврозоната, които приказват най-вече за изменението на климата, са и най-големите кредитори на замърсяващите промишлености и употребяват публичния звук, с цел да прикрият това, се споделя в публикация в блог на четирима икономисти, оповестена в сряда от Европейската централна банка, съобщи Ройтерс.

От години ЕЦБ се пробва, само че по този начин и не съумява да принуди кредиторите да разкрият повече за техния така наречен " климатичен риск " и заплаши да усили финансовите условия, в случай че те не го създадат.

" Банките, които се показват като по-екологични, дават повече заеми на " кафявите " промишлености “, се твърди в обявата в блога след сравнение на обществено оповестени подробни данни за кредитирането. " Няма задоволително тласъци за банките да трансформират своите кредитни политики ", се споделя още в обявата.

 

Блогът, списван от икономист от ЕЦБ и трима учени, не отразява безусловно възгледите на ЕЦБ, която управлява над 100 от най-големите кредитори в еврозоната, припомня Ройтерс.

Несъответствието сред връзката и действителното разпределяне на заеми е изключително правилно за нови средства за по-малки замърсители, защото те " минават под радара " и биха избягали от вниманието на обществеността, се споделя още в блога.

 екология iStock
Банките наподобява не са склонни да отпускат заеми на нововъзникнали компании, които евентуално биха могли да подтикват нововъведенията в по-чисти технологии или компании с високи излъчвания, които биха могли да създадат бизнес си по-зелен, показват четиримата икономисти.

В блока се споделя, че кредиторите наподобява не са склонни да нарушават взаимоотношенията с клиентите и също по този начин наподобява се опасяват, че отдръпването на тяхната поддръжка би заплашило финансовата жизненост на кредитополучателя, оставяйки ги със загуби. Това основава цикъл, в който компаниите-замърсители се поддържат жизнеспособни от банки, които желаят да защитят облагите си, запазвайки по този метод както замърсяването, по този начин и поддръжката на банките за " замърсяващата промишленост ".

" Банките с висока степен на откриване на информация за околната среда в действителност са склонни да отпускат заеми освен на кафяви кредитополучатели, с които имат извънредни взаимоотношения, само че и на такива с лимитирани благоприятни условия за финансиране и които биха изпаднали в неволя, в случай че банковите им връзки бъдат прекъснати ", се споделя в блога.

Вместо това банките избират да поддържат компаниите живи, макар че явно им липсва както действен, по този начин и финансов потенциал да преминат към по-екологични технологии, се показва още в него.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР