Банки от групата на "Уникредит" (UniCredit) се съгласиха да платят

...
Банки от групата на "Уникредит" (UniCredit) се съгласиха да платят
Коментари Харесай

САЩ глобиха Уникредит с 1.3 млрд. долара за нарушаване на санкции


Банки от групата на "Уникредит " (UniCredit) се съгласиха да платят 1.3 милиарда $ в извънсъдебно съглашение с държавното управление на Съединени американски щати по отношение на хипотетични нарушавания на стратегии за наказания, налагани от Вашингтон, осведоми ДПА.
Американското финансово министерство уточни, че стратегиите за наказания, за които става дума, включват ограничения против "разпространители на оръжие за всеобщо заличаване " и "световния тероризъм ". Страните, които са наранени, са Иран, Либия, Судан, Сирия, Куба и Мианмар.
По думите на представителя на американското финансово министерство Сигал Манделкер банките от групата на "Уникредит " са правили транзакции в Съединени американски щати по непрогледен метод и тези заплащания са щели да бъдат блокирани или отхвърлени, в случай че е било ясно, че нарушават голям брой санкционни стратегии.
Извънсъдебното съглашение обгръща подразделението на "Уникредит " в Германия "ХипоФерайнсбанк " (HypoVereinsbank) и "Уникредит банк Австрия " (UniCredit Bank Austria).
Американското министерство на правораздаването показва, че банката умишлено е нарушавала глобите 10 години. /БТА
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР