Банкерът Цветан Василев отново е обявен за международно издирване. Миналата

...
Банкерът Цветан Василев отново е обявен за международно издирване. Миналата
Коментари Харесай

Цветан Василев в обявен за международно издирване

Б анкерът Цветан Василев още веднъж е разгласен за интернационално търсене . Миналата седмица за него е била издадена Европейска заповед за арест, а от тази седмица е подаден за търсене от Интерпол. Причината е ново следствие против него , по което работи Софийската градска прокуратура.

Това сподели основният прокурор Иван Гешев в Бургас.

„ Това, което ми е знае се, че е направена нова европейска заповед за арест. Въз основа на нея той е включен в Шенгенската осведомителна система и е поискано интернационално търсене по други досъдебни производства, разнообразни от делото „ КТБ ", за което напомням той е обвиняем, само че се укрива в страна като Сърбия. За което е ясно, че се укрива благодарение на съветската страна , ясно ми е това, че зад това стои зловредното съветско въздействие. Ясно ми е също това, че той заплаща на американски лобисти за компрометиране на Прокуратурата ", сподели още Гешев.

Миналия август юристът на Василев – Константин Симеонов, заяви, че по искане на банкера, Международната организация на престъпната полиция е взела решение да изтрие всички данни в системата на Интерпол, свързани с Василев. Той влезе в системата през 2014 година, когато стартира следствието за банкрута на КТБ и се оказа, че е напуснал страната, заяви държавното радио.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР