Банкерът Цветан Василев даде специално интервю за предаването Честно казано

...
Банкерът Цветан Василев даде специално интервю за предаването Честно казано
Коментари Харесай

Цветан Василев: Нямам съмнение кои са скритите господари на Спас Русев в България

Банкерът Цветан Василев даде особено изявление за предаването " Честно казано " с Люба Кулезич на телевизия " Евроком ".

Темата бе обвързвана със отговорностите на " Виваком " и в чии интерес са те.

Той показа, че отговорностите на сдружението са над 2 млрд, евро.

" 77% от активите на " Виваком " бяха активи на КТБ, този актив дружно с другия актив " Нуртс ", който компанията закупи без да заплати нито стотинка през 2014-та година на процедура лиши кредиторите на банката и акционерите от над 700 млн. евро, които вместо в сметките на банката са се оттекли в нечии офшорни сметки и джобове на една българо-руска незаконна група. Тя включва от съветска страна банката ВТБ и техните представители в България братя Велчеви, Спас Русев и неговите скрити господари от България, за които нямам никакво подозрение кои са те ", сподели Василев.

По отношение на цената, за която е добита компанията, някогашният началник на КТБ показа:

" Не считам, че цената от 1 милиарда и 200 млн. е изкуствено увеличавана, в противен случай това е действителната пазарна цена. Още през 2014-та компанията бе оценена на същата сума след пресмятане по елементарна формула, която е равна на облагата преди амортизациите и налозите, тъй че цената, която е платена за " Виваком " е безусловно естествена ".

Василев посочи за начинa, по който е добита компанията, а по-късно препродадена, което е довело до голяма облага за избран кръг от хора:

" Не беше пазарна и не беше естествена цената, при която този консорциум от измамници и нарушители " закупи " Виваком за цена към 700 млн. евро,а цената при препродажбата бе 1 милиарда и 200 млн, което значи чиста облага за тези нарушители от към 500 млн. евро. Междувременно през " Виваком " бяха източени към тогавашните притежатели за обслужване на техните задължения още над 150 млн. евро, което значи, че към 650 млн. евро са прибрали руско-българските господа ".

По отношение на несъответсвията в направения одит на компанията, Василев сподели:

" Одитът на компанията демонстрира няколко неща. Първо, че компанията е купена от самата себе си. Така нареченият вложител е платил съвсем цялата сума посредством облигации, 100% от тях са обезпечени от самата компания " Виваком ", което е неприемливо, а самата компания покупател не е в цветущо финансово положение ".

Банкерът загатна и за дълбоката връзка на компанията с непознати фондове:

" С уговорките на " Виваком " от над 1 милиарда, които са непосредствено по облигации свързани със самото придобиване на компанията има и други 800 млн. евро, които са непосредствено към " United Group и в това число на свързани с тях лица към банки в Лондон, което също е неприемливо.

За това какво бъдеще чака компанията, Василев показа:

" При облага за 2020 година от към 60 млн. евро ще са нужни 40 години, с цел да бъдат изплатени всички поети задъжления, без да считаме лихвите. Интересното е, че компанията, United group Bulgaria е записана в Люксембург за мое огромно удивление.

" Не изключвам " United Goup и " BC Partners " да работят с пари на Пеевски ", приключи Цветан Василев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР