Банката за международни разплащания (BIS), която служи като централна банка

...
Банката за международни разплащания (BIS), която служи като централна банка
Коментари Харесай

Русия е отстранена от Банката за международни разплащания

Банката за интернационалните разплащания (BIS), която служи като централна банка на обособените централни банки на страните, е отстранила Русия.

„ Банката за интернационалните разплащания следи интернационалните наказания против Централната банка на Русия, както е използвано, и няма да бъде средство за заобикаляне на глобите “, сподели представител на организацията в изказване пред CNN. По думите му достъпът на Русия до „ всички услуги, срещи и други действия “ е спрян.

BIS, която е благосъстоятелност на 63 централни банки и е учредена през 1930 година, споделя на уеб страницата си, че нейната задача е да поддържа паричната политика на централните банки и финансовата непоклатимост посредством интернационално съдействие и да „ работи като банка за централните банки “.

В края на февруари Англия, Европейският съюз, Канада и Съединени американски щати оповестиха, че ще отстранен едни от най-големите съветски банки от интернационалната платежна система SWIFT. Проблемите с разплащанията в допълнение дадоха подтик на десетки задгранични компании да изоставен съветския пазар след почналата на 24 февруари инвазия в Украйна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР