Банката ВТБ (Азербайджан) ще продължи да осъществява всички финансови транзакции

...
Банката ВТБ (Азербайджан) ще продължи да осъществява всички финансови транзакции
Коментари Харесай

Азербайджан се включи към руския аналог на системата SWIFT

Банката ВТБ (Азербайджан) ще продължи да реализира всички финансови транзакции с репортери в Руската федерация чрез Системата за предаване на финансови известия (СПФС) на Централната банка на Русия. Това се споделя в известие на азербайджанската банка, представено от ТАСС.

" Клиентите на ВТБ (Азербайджан) могат да правят нормалните интервенции с Русия по изпращане и приемане на средства в рубли, конвертиране на получените рубли в азербайджански манати, както и осъществяване на финансови интервенции в манати в страната ", се споделя още в известието.

В него се отбелязва, че банката е юридическо лице, със седалище на територията на Република Азербайджан и работещо според нейното законодателство.

" Банката разполага с задоволителна ликвидност и капитал и продължава да работи както нормално, като дава на клиентите си нужните финансови услуги ", се акцентира в известието на банка ВТБ (Азербайджан).

През 2014 година съветската Централна банка започва в тестов режим Системата за предаване на финансови известия (СПФС), която може да предава данни във формат SWIFT, само че не зависи от нейните " канали ", напомня ТАСС.

През 2017 година СПФС стартира да работи в цялостен размер, предавайки известия за транзакции във всяка валута. Първоначално съветският аналог на SWIFT беше предопределен единствено за ползватели на територията на Русия, само че до април 2021 година към СПФС се включиха повече от 20 беларуски банки, арменската " Аршидбанк " и киргизската " Банка на Азия ". Достъп до системата имат и дъщерни сдружения на най-големите съветски банки в Германия и Швейцария.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР