Банката с регионален обхват в САЩ First Republic проучва възможността

...
Банката с регионален обхват в САЩ First Republic проучва възможността
Коментари Харесай

Поредна банка е застрашена от фалит в САЩ

Банката с районен обсег в Съединени американски щати First Republic изследва опцията за продажбата на дълготрайни ипотеки и скъпи бумаги за 50-100 милиарда $ като част от по-широк проект за избавяне. Това заяви организация Блумбърг, като се базира на източници, осведомени с казуса, написа " Блиц ".

 

Акциите на компанията се сринаха с цели 48% по време на търговията във вторник. Всякакви продажби биха помогнали за понижаване на несъответствието сред активите и пасивите на банката, настояват източниците, поискали анонимност заради поверителния темперамент на информацията.

Потенциалните купувачи, в това число огромни американски банки, могат да получат варанти или преференциални акции като тласък да купят активи над пазарната им стойност, показва един от източниците.

Кредиторът се пробва да укрепи салдото си, с цел да избегне попадане под ръководството на Федералната корпорация за гарантиране на депозитите и да разчисти пътя си за вероятно нарастване на капитала, споделя още източникът.

 

Може да се наложи държавното управление на Съединени американски щати да улесни договарянията с някои от най-големите банки в страната, с цел да стабилизира кредитора, прибавя той. Това би било доста по-евтина опция от банкрут на компанията. Говорител на основаната в Сан Франциско банка е отказал коментар пред Блумбърг.

 

First Republic има активи на обща стойност 233 милиарда $ към 31 март, в това число заеми за 173 милиарда $ и капиталови скъпи бумаги за 35 милиарда $, съгласно доклада за първото тримесечие.

 

С повишението на лихвените проценти може да възникне противоречие сред активите и пасивите, тъй като банките са принудени да заплащат на вложителите по-висок лихвен % от този, който начисляват на кредитополучателите.

 

При First Republic казусът е сериозен, тъй като огромна част от активите му са еднофамилни ипотеки, подписани в интервала на исторически ниски равнища на лихвените проценти. Продажбата им би помогнала за облекчение на несъответствието.

 

Проблемът е, че заемите, отпуснати по времето на ниските лихвени проценти, в този момент костват по-малко, което значи, че First Republic не може да ги продаде, без да регистрира загуба, в случай че не реализира съглашение с купувачите да ги придобият на съвсем номинална стойност. В този случай купувачите могат да изискат някакъв тип " подсладител ", като разновидности да вземем за пример.

 

Блумбърг оповестява, че за проектите за продажба на активи акциите на First Republic задълбочиха по-ранния си ценови спад. Към 21:54 часа българско време те поевтиняват с 43% до 9,10 $ за брой. По-рано през вторник спадът беше 30%, откакто банката регистрира по-голям от предстоящото спад на депозитите през първото тримесечие.

 

Депозитите са намалели до 104,5 милиарда $, много под междинната прогноза за 137 милиарда $ съгласно анализаторите, интервюирани от Блумбърг. Общата стойност включва финансова инжекция на стойност 30 милиарда $ от 11 от най-големите американски кредитора.

В понеделник банката удостовери, че изследва стратегически варианти. „ Работим за преструктуриране на нашия баланс “, сподели основният финансов шеф Нийл Холанд в изказване.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР