Банката на Англия намали основния лихвен процент с 0,5% до

...
Банката на Англия намали основния лихвен процент с 0,5% до
Коментари Харесай

Банката на Англия намали основния лихвен процент с 50% заради коронавируса

Банката на Англия понижи главния лихвен % с 0,5% до 0,25% в сряда като незабавна мярка в отговор на експлоадирането на COVID-19, оповестява АП.

Централната банка съобщи, че този ход ще " помогне за поддръжка на бизнеса и доверието на потребителите в сложен миг. "

Ефектът от новия ковид върху английската стопанска система може да бъде забележителен, като интензивността евентуално ще " намалее значително " през идващите месеци.

Банката показва в изказване, че намаляването е част от " изчерпателен и своевременен пакет от ограничения за подкрепяне на бизнеса и семействата в Обединеното кралство да преодолеят икономическите разстройства, които евентуално ще бъдат свързани с COVID-19 ".

" Тези ограничения ще оказват помощ за задържане на компаниите в бизнеса и хората на работните им места и ще оказват помощ да се предотврати краткотрайното спиране да дълготрайни стопански вреди ", се споделя в известието.

Англия удостовери 373 случая на COVID-19 и 6 смъртни случая.

Очаква се държавното управление на Англия да разгласи още ограничения за поддръжка на стопанската система по-късно в сряда.

Министърът на финансите Риши Сунак обмисля ограничения за стимулиране на стопанска система, към този момент натегната от несигурността по отношение на бъдещите търговски връзки на Англия с Европейския съюз.

Бизнес групипризоваха Сунак да разреши на компаниите да отсрочат заплащания на налози и да се поддържат незабавни заеми за затруднени предприятия.

Синдикатите упорстват за гаранция, че самонаетите и наемните служащи ще получат пари при болест, в случай че би трябвало да останат вкъщи.

Вирусът удари и по-близо до сърцето на английското държавно управление. Надин Дорис, зам.-министър в Министерството на здравеопазването, съобщи, че се самоизолира, до момента в който се възвръща от вируса. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР