Bank of England вероятно ще понесе много по-големи загуби от

...
Bank of England вероятно ще понесе много по-големи загуби от
Коментари Харесай

Загубите на Bank of England от QE са по-големи от другите централни банки, казва бивш сетер

Bank of England евентуално ще понесе доста по-големи загуби от програмата си за количествено облекчение, в сравнение с други централни банки, съгласно разбор на някогашен член на неговия комитет за установяване на лихвените проценти.

Майкъл Сондърс, който напусна комитета по паричната политика предходната година, сподели, че загубите евентуално ще бъдат по-големи, защото централната банка е купила облигации с по-дълъг период на валидност от сътрудниците си в чужбина която започва схеми за QE в сходен мащаб след финансовата рецесия от 2008-09 година

Подходът на BoE я остави по-изложена, когато MPC стартира внезапно да подвига лихвите в опит да укроти инфлацията през 2021 година, означи той в хартия тази седмица.

Последната публична оценка, че програмата за изкупуване на облигации ще коства £126 милиарда през целия си живот, е доста по-голяма от предстоящото в началото.

Сондърс прикани за преосмисляне на схемата, при която Министерството на финансите поема загубите, потвърждавайки, че защото те се отч...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР