Баните е село на 400 години, което е пусто, няма

...
Баните е село на 400 години, което е пусто, няма
Коментари Харесай

Диана Фиданова: Цел №1 е да задържим хората

Баните е село на 400 години, което е пусто, няма хора. Най-големият проблем е обезлюдяването. Трябва да задържим тези, които към момента са тук и да върнем младежите. Това сподели Диана Фиданова-кандидатът за кмет на общината от Политическа партия „ Републиканци за България “ в изявление за 24smolian.com. Тя е човек, който е израснал в община Баните, познаващ до болежка проблемите на хората и района.
„ Искам доста сериозна смяна. Знам, че ще бъде доста мъчно и по тази причина не дръзвам да давам обещание чудеса, само че пък имаме съответни цели, които имам намерение да извърша. Всеки кмет, който и да бъде определен, би трябвало да се заеме първо с това. Да сътвори условия за добре платена работа “, безапелационна е Фиданова.

Това може да се случи посредством привличане на вложители, само че не такива, които да експлоатират популацията.

„ В момента, в общината на процедура има единствено един частен вложител, който е на територията на село Оряховец. Неофициално до мен доближи информация, че огромна част от чиновниците получават заплата по 60-70 лева на месец “, споделя Фиданова.

Именно по тази причина една от задачите е възстановяване на сградния фонд в общината.

„ Идват вложители и се сблъскват със сурова реалност. Виждат, че общината не разполага с добър сграден фонд. Нямаме база, в която да настаним сериозните вложители. Това всеобщо отхвърля хората. Идеята ми е там, където можем, да ремонтираме сградния фонд, да го създадем, и тогава да притеглим съществени вложители “, показа част от целите в програмата си Диана Фиданова.

Друг значим приоритет е туризмът. „ Това, което ще направя е да основа екип от експерти в общината, с които да създаваме стратегии, ориентирани към всеки един от жителите, който има намерение да се занимава с туризъм. Да му бъде направен план, да спомагаме при работата с институциите “, уточни още претендентът за кмет на Баните.

Подкрепа за дребните обитаеми места.

„ Да се разпределят средства от общината уравновесено по този начин, че всяка година да се прави нещо за дребните обитаеми места. Един от целите ми е за Давидково, което е средище за други по-малки обитаеми места, а точно там да бъде отворена аптека. Не може в 21 век хората да нямат достъп до медикаменти. Искам да остана тук, с цел да направя нещо за Баните, да оставя диря след себе си. Не желая Баните да потъва като община и общественост “, добави Фиданова и приключи с думите: „ Баните са една от десетте общини на област Смолян, пленяваща с живописна природа, минерална вода и с фамозното си родопско гостолюбие. Време е общината да се възроди, а хората да се върнат вкъщи “.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР