Бандитите от терористичната групировка Джебхат ан Нусра“ запонаха настъпление към

...
Бандитите от терористичната групировка Джебхат ан Нусра“ запонаха настъпление към
Коментари Харесай

„Ан Нусра“ със страшно настъпление в Идлиб! Руски военни са обкръжени от терористите, спецчасти ги спасяват, над 850 екстремисти са избити

Бандитите от терористичната формация „ Джебхат ан Нусра “ запонаха нахлуване към позициите на сирийските войски в северната и североизточната част на град Хама в зоната на деескалация „ Идлиб “. Това оповестиха от Генералния щаб на Русия. От там оповестиха още, че терористите от „ Джебхат ан Нусра “ макар постигнатите в Астана на 15 септември съглашения, са почнали офанзива по позициите на държавните войски в зоната на деескалация „ Идлиб “. В известието се отбелязва още, че ден по-рано терористите са съумели да се вклинят в защитата на държавните войски на дълбочина от 12 километра, на фронт от 20 километра.

В известието на Генщаба се споделя още, че трима съветски военни са били ранени по време на ликвидирането на терористите в сирийската Идлиб.
Една от основните цели на терористите е било завладяването на подразделението на съветската военна полиция, ситуирано в региона за надзор над примирието. В резултат на офанзивата взвод от 29 души е бил блокиран. Руските военни служители на реда дружно с отряд на племето маули в течение на няколко часа са отразявали офанзивите на превъзхождащия ги съперник.

За спасяването на военните е бил събран отряд за деблокиране, управляван от заместник-началника на съветския център по помиряването на страните Виктор Шуляк. В групата са влезнали бойци от Силите за специфични интервенции, военна полиция, сирийски спецназ.

Терористите са били атакувани от въздуха със Су-25 от пределни дребни височини. В резултат на дейностите на отряда за деблокиране военнослужещите са съумели да раздерат обсадата и с пердах, само че без загуби, да изоставен обкръжението.

Мащабното нахлуване на терористите от „ Джебжат ан Нусра “ към позициите на сирийските държавни сили в региона на деескалация „ Идлиб “ е почнало на 19 септември сутринта, макар режима на помирение.

„ Настъплението е било осъществено с поддръжката на танкове и бойни машини на пехотата. То е било предшествано от мощна огнева подготовка. Само за ден терористите са съумели да се вклинят в защитата на държавните сили с цели 12 километра, от фронт 20 километра “, заяви началникът на Главното оперативно ръководство на Генералния щаб на Водоснабдителна система на Русия Сергей Рудской.

Рудской означи, че бойците от муали са останали правилни на подписаното от тях съглашение за преустановяване на военните дейности в тежката обстановка.

Настъплението на терористите като цяло е прекратено. Ликвидирани са 850 терористи, 11 танка, четири БМП и друга техника. Сирийските подразделения са минали в контранастъпление и на практика напълно са възстановили изгубените позиции.

По данни на съветското министерство на защитата, настъплението на Ан Нусра е било инициирано от американските спецслужби.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР