Бандитите измислиха нов хит при отглеждането на ниви с канабис.

...
Бандитите измислиха нов хит при отглеждането на ниви с канабис.
Коментари Харесай

Невероятно! Това, което откриха ченгета в ултрамодерна ферма за канабис до Дренково, едва ли го има другаде по света

Бандитите измислиха нов шлагер при развъждането на ниви с канабис. Те инсталират слънчеви панели, които зареждат с ток капковото напояване, включват го на избрани часове, а дават и сила на фотокапаните, с които се опасват декарите с марихуана.

„ Целта на клопките е да пазят от нежелано наличие на съперници или полиция. Токът идва от слънчевите акумулатори и зарежда всичко по веригата “, разясняват криминалисти пред „ Телеграф “. Само преди два дни служителите на реда от Благоевград откриха ферма, оборудвана по финален вик на модата.

Клопка
Криминалистите в Благоевград получили оперативна информация, че над село Дренково, което се намира съвсем до границата с Македония, се отглежда марихуана. На място ченгетата се натъкнали на слънчевите панели, които захранвали с ток цялата наркоплантация. Всичко било направено като по учебник, а капковото напояване се включвало на прецизен час. Цялата равнища била опасана с фотокапани, които при най-малкото придвижване, алармирали притежателя за нежелано наличие. След като джаджите индикирали, че измежду марихуана има придвижване, на място притичал след минути наркофермерът Веселин Атанасов, който бил задържан. От прокуратурата в града обясниха, че е арестуван за 24 часа, а през вчерашния ден му е било повдигнато обвиняване за развъждане на марихуана.

Бягство
Най-интересното съгласно проверяващите било, че растенията не били посадени непосредствено в земята, а вкопани в сакции. На място били открити 128 кашпи с килограми марихуана. „ Това се прави при положение на незабавна евакуация. Например клопката дава сигнал за придвижване в региона и притежателите бързат да изнесат стоката, до момента в който не сме пристигнали ние “, обясниха ченгета.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР